Το “αντίο” του Ιόβτσεφ

Ο Ιορντάν Ιόβτσεφ με τη συμμετοχή του στον τελικό των κρίκων είπε "αντίο" στην ενεργό δράση...

Ενας από τους σπουδαιότερους αθλητές στη σύγχρονη ιστορία της ενόργανης γυμναστικής είπε «αντίο», συμμετέχοντας σε ηλικία 39 ετών σε ακόμη έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Ο λόγος για τον Βούλγαρο Ιορντάν Ιόβτσεφ, κάποτε μεγάλο αντίπαλο του Δημοσθένη Ταμπάκου στους κρίκους, ο οποίος πήρε την έβδομη θέση στον τελικό του αγωνίσματος και αποχαιρέτησε το άθλημα.

Ο Ιόβτσεφ έκανε ντεμπούτο στην εθνική Βουλγαρίας το 1991 και ένα χρόνο αργότερα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς της Βαρκελόνης, καταλαμβάνοντας τη δέκατη θέση στο σύνθετο ομαδικό. Όπως αποδείχθηκε, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ο Ιόβτσεφ έμελλε να γίνει ο ρέκορντμαν Ολυμπιακών συμμετοχών για την ενόργανη γυμναστική, καθώς η φετινή ήταν η έκτη παρουσία του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού. Κατέκτησε συνολικά τέσσερα μετάλλια, ένα ασημένιο το 2004 στους κρίκους (πίσω από τον Ταμπάκο) και τρία χάλκινα, ένα στους κρίκους (Σίδνεϊ) και δύο στις ασκήσεις εδάφους (Σίδνεϊ και Αθήνα). Ηταν επίσης όγδοος στο σύνθετο ατομικό το 2000 και έκτος το 1996 στο ομαδικό, ενώ στους κρίκους ήταν φιναλίστ και στο Πεκίνο και εδώ στο Λονδίνο, φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές συμμετοχές σε τελικούς!

Στο πλούσιο παλμαρέ του Ιόβτσεφ περιλαμβάνονται επίσης 13 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (τα τέσσερα χρυσά) και αρκετά ακόμη σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην κορύφωση της καριέρας του ζούσε μόνιμα στις ΗΠΑ, αλλά εδώ και κάποια χρόνια έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και μάλιστα είναι πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας γυμναστικής, παρότι μέχρι σήμερα ήταν ακόμη εν ενεργεία αθλητής!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.