Καμπράλ: “Έδωσε δυο εκατομμύρια δολάρια για εννέα ψήφους”

Ο Σέρζου Καμπράλ παραδέχτηκε πως εξαγόρασε ψήφους, προκειμένου να αναλάβει το Ρίο ντε Τζανέιρο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Δημοσίευση: 05/07/2019 - 10:00
Ο Σέρζου Καμπράλ παραδέχτηκε πως εξαγόρασε ψήφους, προκειμένου να αναλάβει το Ρίο ντε Τζανέιρο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Όπως τόνισε ο πρώην κυβερνήτης της πολιτείας, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, στο οποίο έχει οδηγηθεί, κατέβαλε δυο εκατομμύρια δολάρια στον πρώην επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, Λαμίν Ντιάκ, προκειμένου να εξαγοράσει εννέα ψήφους για την υποψηφιότητα της Βραζιλίας. 

Παράλληλα, ο Καμπράλ τόνισε πως επικεφαλής της ολυμπιακής επιτροπής της Βραζιλίας και βασικός οργανωτής της υποψηφιότητας του Ρίο ντε Τζανέιρο, τον είχε προσεγγίσει τονίζοντάς του, πως θα πρέπει να δωροδοκήσει τον Ντιάκ, προκειμένου να κερδίσει η Βραζιλία τη “μάχη” εναντίον των Ισπανίας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την πλευρά του, ο Νούζμαν δηλώνει αθώος, ενώ η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Ντιάκ επίσης δηλώνει αθώος, ενώ ήδη η βραζιλιάνικη δικαιοσύνη έχει απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του.

Ο Καμπράλ κατέθεσε μεταξύ άλλων: “Ο Νούζμαν με συνάντησε και είπε, “Σέρζου, θέλω να σου μιλήσω για τον πρόεδρο της διεθνούς επιτροπής στίβου, της IAAF, είναι άνθρωπος που θα δεχόταν να δωροδοκηθεί”