Νίκη Κεραμέως και Σπύρος Καπράλος στην έναρξη του προγράμματος “Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics”

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε ξανά το Παναθηναϊκό Στάδιο, στην επίσημη έναρξη του προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό - Kids’ Athletics».

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε ξανά το Παναθηναϊκό Στάδιο, στην επίσημη έναρξη του προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics» για την περίοδο 2019-2020, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου και του Προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Γιώργου Αλικάκου.

Από τον Απρίλιο του 2010 η ΕΟΕ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΣΕΓΑΣ, και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Κατά την έναρξή του, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος επισήμανε: «Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια, γινόταν ανελλιπώς, διεκόπη χωρίς να καταλαβαίνουμε τους λόγους που δεν ήθελε το Υπουργείο Παιδείας να γίνει και ευτυχώς η νέα Υπουργός το ενστερνίστηκε, κατάλαβε το τι προσφέρουμε στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νομίζω σήμερα διαπίστωσε με τα ίδια της τα μάτια ότι πραγματικά με ένα συντονισμένο πρόγραμμα μπορείς να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να έρθουν πιο κοντά σε κάτι που τους δίνει καλύτερη υγεία όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον της ζωής τους».

Η Υπουργός τόνισε: «Τέτοιες οργανώσεις μας δημιουργούν ελπίδα. Είναι μία διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού, γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας στέκεται δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Για μας ο σχολικός αθλητισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός για δύο λόγους. Πρώτον, για να περάσει ένα μήνυμα στα παιδιά για τη σημασία της σωματικής και της πνευματικής υγείας, για τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής, για το πόσο ο αθλητισμός πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και δεύτερον, γιατί ο σχολικός αθλητισμός ενσαρκώνει όλες αυτές τις αξίες οι οποίες πρέπει κατά τη γνώμη μας να καλλιεργηθούν στους μαθητές, αξίες όπως ο υγιής ανταγωνισμός, η άμιλλα, η προσπάθεια του να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος. Και για τους δύο αυτούς λόγους, λοιπόν, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται. Γι’ αυτό είμαστε και εμείς εδώ σήμερα».

Η Υπουργός Παιδείας και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ παρακολούθησαν τη διεξαγωγή του προγράμματος και στο τέλος έδωσαν στους μαθητές, τα αναμνηστικά διπλώματα.

Μέχρι σήμερα, από την έναρξη του προγράμματος, 192.900 μαθητές και μαθήτριες από 2.293 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics», που πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων “Σταύρος Νιάρχος” και “Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου”. Με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, τα παιδιά που μετέχουν στο πρόγραμμα έρχονται σε επαφή με το μπάσκετ, το βόλεϊ και τον στίβο.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν και το υποστηρίζουν οι Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές Βίκτωρας Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης (Άρση Βαρών), Άγγελος Λεμάνης, Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (Ιστιοπλοία), Γιώργος Χατζηευσταθίου (Ενόργανη Γυμναστική), Χριστίνα Καλτσά (Ρυθμική Γυμναστική), Μάριος Γιακουμάτος (Ξιφασκία), Άννα Χαραλαμπίδου, Ροδαμάνθη Χαριτουνιάν (Υδατοσφαίριση), Βαγγέλης Νάστας, Σοφία Σημαντήρη (Πετοσφαίριση) και Αλέξανδρος Γιακούμποβιτς (Αντισφαίριση). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.