«Συνομωσία» καταγγέλουν οι Ιρανοί

Η ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών έπεσε θύμα χάκερ, ενώ ο λογαριασμός της στο Instagram κατακλύστηκε από 285.000 σχόλια μετά τον αποκλεισμό του Ιρανού Μπεχντάντ Σαλιμικορντασιαμπί στον τελικό των +105 κιλών!

Η ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών έπεσε θύμα χάκερ, ενώ ο λογαριασμός της στο Instagram κατακλύστηκε από 285.000 σχόλια μετά τον αποκλεισμό του Ιρανού Μπεχντάντ Σαλιμικορντασιαμπί στον τελικό των +105 κιλών!

Ο 26χρονος Ιρανός, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο αρασέ με 216 κιλά και έδειχνε να βαδίζει ολοταχώς προς το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, όμως στην κίνηση του ζετέ, οι δύο πρώτες προσπάθειές του στα 245 κιλά απορρίφθηκαν, η πρώτη από τους κριτές και η δεύτερη από από το πενταμελές jury, θεωρώντας ότι οι αγκώνες του δεν είχαν έρθει στην σωστή θέση. Μάλιστα , η  απόφαση για την τρίτη προσπάθεια ήρθε σε αντίθεση με τις αποφάσεις των δύο από τους τρεις κριτές του αγωνίσματος, που την είχαν επικυρώσει! Οι αποφάσεις του jury προκάλεσαν την αντίδραση του αθλητή και των προπονητών του, οι οποίοι πλησίασαν το πενταμελές πάνελ την ώρα του αγώνα, κάτι που είναι ενάντια στους κανονισμούς. Ο Ιρανός απέτυχε στην τρίτη του προσπάθεια και τελικά αποκλείστηκε, προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες από τους Ιρανούς που βρίσκονταν στην εξέδρα, με αποτέλεσμα να κληθούν οι άνδρες της ασφάλειας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Μερικές ώρες μετά, η ιστοσελίδα της IFW «έπεσε», από έναν χάκερ με το προσωνύμιο «Master of Pain», με την αρχική σελίδα να φέρει το όνομα και την φωτογραφία του Σαλιμικορντασιαμπί.

Την ίδια ώρα, ο λογαριασμός Instagram της Ομοσπονδίας κατακλύστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια διαμαρτυρόμενων Ιρανών, καθώς το εν λόγω μέσω κοινωνικής δικτύωσης είναι το μόνο προσβάσιμο στους κατοίκους της χώρας, που το χρησιμοποίησαν για να εκφράσουν την οργή τους για την «αδικία» προς τον ήρωά τους.

Όσο για το τιμ του Ιρανού αρσιβαρίστα, καταγγέλλει συνομωσία, λόγω της παρουσίας ενός Ιρακινού στο jury.

«Υπήρξε συνομωσία. Οι εχθροί μας βρίσκονταν εκεί. Πήρε χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ εδώ. Ας πετάξουν την όλη διοργάνωση στα σκουπίδια», τόνισε οργισμένος ο προπονητής του Ιρανού Σατζάντ Ανουσιραβανί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.