Super Bowl: Στη μνήμη του Άρθουρ Μόντελ η κατάκτηση των Ρέιβενς

Οι Μπάλτιμορ Ρέιβενς κατέκτησαν το Super Bowl, νικώντας τους Σαν Φρανσίσκο 49ers με 34-31 στη Λουιζιάνα, αφιερώνοντας τον τίτλο στον άνθρωπο που αποτέλεσε ως την ημέρα που απεβίωσε τον μόνιμο ιδιοκτήτη τους.

Οι Μπάλτιμορ Ρέιβενς κατέκτησαν το Super Bowl, νικώντας τους Σαν Φρανσίσκο 49ers με 34-31 στη Λουιζιάνα, αφιερώνοντας τον τίτλο στον άνθρωπο που αποτέλεσε ως την ημέρα που απεβίωσε τον μόνιμο ιδιοκτήτη τους.

Ο Άρθουρ Μπέρτραμ Μοντέλ γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1925 κι αποτέλεσε ένας εκ των ανθρώπων που βοήθησαν στην εξέλιξη κι ανέλιξη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Για 34 χρόνια ο εκλιπών επιχειρηματίας ήταν στο τιμόνι των Κλίβελαντ Μπράουνς, πριν ιδρύσει τους Μπάλτιμορ Ρέιβενς το 1996.

Επί των ημερών του τα «κοράκια» κατέκτησαν ένα Super Bowl, ενώ το δεύτερο που ήρθε στις 3 Φλεβάρη του 2013 δεν μπόρεσε να το απολαύσει και να το πανηγυρίσει με το δημιούργημά του. Ο Άρθουρ Μπέρτραμ Μόντελ απεβίωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 σε ηλικία 87 ετών, πλήρεις ημερών, τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου της NFL. Η Βαλτιμόρη, ούσα το αουτσάιντερ, κατάφερε να περάσει στα πλέι-οφ και να φθάσει ως το Lobardi Trophy, επικρατώντας του φαβορί Σαν Φρανσίσκο.

Η… μάχη των δύο αδελφών

Για πρώτη φορά σε Super Bowl βρέθηκαν αντιμέτωποι δύο αδέρφια στις θέσεις των βασικών προπονητών των δύο φιναλίστ. Ο 49χρονος Τζιμ Χάρμπο των 49ers ηττήθηκε από τον 50χρονο Τζιμ Χάρμπο των Ρέιβενς, σ΄ έναν τελικό… οικογενειακή υπόθεση. Έτσι το Σαν Φρανσίσκο έμεινε στις πέντε κατακτήσεις Super Bowl (1981, 1984, 1988, 1989, 1994).

Τέλος εποχής για τον Ρέι Λιούις

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη μεγάλη καριέρα του ο linebacker της Βαλτιμόρης Ρέι Λιούις, σε ηλικία 37 ετών, με την κατάκτηση του δεύτερου Super Bowl στο παλμαρέ του. Ο παίκτης σύμβολο των Ρέιβενς, στους οποίους αγωνίστηκε από την ημέρα ίδρυσής τους το 1996, πέρα από δύο Lombardi Trophy που πήρε στο διάστημα αυτό, αναδείχθηκε MVP στον νικηφόρο τελικό του 2000 και δύο χρονιές καλύτερος αμυντικός στην NFL (2000, 2003), μεταξύ των υπόλοιπων διακρίσεων.

Νικητής ο Φλάκο στη μάχη των quarterbacks

Ο Κόλιν Κάπερνικ, quarterback των 49ers, μπορεί να είναι το next big thing της NFL, όμως MVP αναδείχθηκε στον τελικό της Νέας Ορλεάνης ο ομόλογός του, πασαδόρος, των Ρέιβενς Τζο Φλάκο. Ο Φλάκο στην καριέρα του στην NFL έχει 102 TDs, 56 Int, με 17.633 passing yards στο ενεργητικό του.

Πτώση τάσης στο «Superdome» της Λουιζιάνα

Ο τελικός του Super Bowl σημαδεύτηκε από τη διακοπή ρεύματος για 34 λεπτά, η οποία άφησε τους 73 χιλιάδες θεατές και τους εκατομμύρια παγκοσμίως χωρίς εικόνα για το διάστημα αυτό. Το σκορ ήταν 28-6 υπέρ των Ρέιβενς, με 13.22 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. «Άτυχη στιγμή», χαρακτήρισε το γεγονός ο Δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Μιτς Λαντρό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.