Ογιελόλα: Από την Τσέλσι στο NFL λόγω… YouTube!

Η ιστορία του 23χρονου Άγγλου που από τις ακαδημίες των Μπλε βρίσκεται να κυνηγάει το όνειρό του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο!

Καλοκαίρι 2022. Ο Άιο Ογιελόλα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και είναι έτοιμος να κάνει πραγματικότητα αυτό που πρώτη φορά σκέφτηκε πέντε χρόνια πριν. Να γίνει επαγγελματίας στο NFL

To 2017 και ενώ βρισκόταν στο πρώτο του έτος στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, όπου σπούδαζε δικηγόρος, αποφάσισε πριν παρευρεθεί σε μια διάλεξη να «σκοτώσει» την ώρα του στο YouTube!

Φυσικά δεν ήξερε πως αυτή του η απόφαση θα του έδινε το κίνητρο για να αλλάξει όλη του τη ζωή!

Ο τότε 18χρονος Άγγλος φοιτητής έπεσε πάνω σε ένα βίντεο με μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Σέκουον Μπάρκλεϊ. Ο Αμερικανός εκείνη την εποχή θεωρούταν ένα από τα καλύτερα ταλέντα του αθλήματος στη θέση του running back, αγωνιζόμενος στο Πανεσπιστήμιο του Πεν Στέιτ.

Η δική του πορεία έμελε να είναι ιδανική και τον έφτασε μέχρι το NFL, όταν επιλέχτηκε στο ντραφτ του 2018 από τους Νιου Γιορκ Τζάιντς, όμως αυτή είναι μια άλλη ιστορία…

O Σέκουον Μπάρκλεϊ στο Πεν Στέιτ το 2017:

Αυτό που μετράει είναι ότι ο ίδιος χωρίς φυσικά να το ξέρει έθελξε με τα εντός του αγωνιστικού χώρου προσόντα του τον Ογιελόλα, ο οποίος «μαγεύτηκε» τόσο, που εκείνη την στιγμή αποφάσισε ότι θα κυνηγήσει να παίξει επαγγελματικά το εν λόγω άθλημα!

Η θητεία στις ακαδημίες της Τσέλσι

Το να αλλάξεις μέσα σε μια στιγμή τα μελλοντικά σου πλάνα και να πεις πως «εγώ θα γίνω παίκτης του NFL» δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα από τον καθένα. Ο 23χρονος όμως ήξερε πως αν και είχε διαλέξει τον δρόμο των σπουδών, ήθελε να ασχοληθεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό.

«Στο πίσω μέρος του μυαλό μου πάντα ήξερα πως θα ασχολούμουν με αυτόν, απλά δεν ήξερα σε ποιο άθλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι της ομάδας που του δίνει την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο του, τους Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς.

Στις ίδιες του δηλώσεις τόνισε πως μεγάλωσε στο Λονδίνο, καθώς και ότι στα παιδικά του χρόνια έπαιζε ποδόσφαιρο. Μάλιστα το να αποσυρθεί από αυτό ήταν κάτι που τον πλήγωσε.

«Το να σταματήσω να ασχολούμαι με το… soccer (όπως το λένε στην Αμερική) ήταν πολύ δύσκολο», αναφέρει, με τον ίδιο να είναι αρκετά ταλαντούχος πάντως, ώστε να φτάνει μέχρι και τις ακαδημίες της Τσέλσι!

Δέκα χρόνια πριν, το 2012, κατάφερε μέσω ενός δοκιμαστικού να βρεθεί στην οικογένεια των Μπλε και τα τμήματα τσικό του συλλόγου. Αγωνιζόταν ως επιθετικός και βρέθηκε στα ίδια αποδυτήρια με παίκτες όπως οι Μέισον Μάουντ, Τάμυ Έιμπραχαμ, Ντέκλαν Ράις, Έντι Ενκετιά και Τρεβόν Τσαλομπά!

Όλοι αυτοί φυσικά έγιναν επαγγελματίες είτε με την ομάδα του Λονδίνου είτε με άλλους συλλόγους. Ο ίδιος όμως δεν μπόρεσε να πείσει τους αρμόδιους ότι μπορούσε να προσφέρει αυτά που ήθελαν, μένοντας ελεύθερος έξι μήνες μετά! Πάντως είχε την εμπειρία να ζήσει τα αποδυτήρια μιας εκ των κορυφαίων ακαδημιών στο Νησί και μιλώντας στο «The Athletic» σχολίασε τις εμπειρίες του και τους λόγους που δεν τον κράτησαν.

«Ο Μάουντ έπαιζε σχεδόν όλη την χρονιά στην πιο πάνω ηλικιακή κατηγορία, οπότε δεν τον έβλεπα τόσο πολύ, αλλά ήταν σίγουρα ο πιο προικισμένος τεχνικά. Ο Ενκετιά ήταν επίσης καλός, όπως και ο Έιμπραχαμ, αλλά ο Μάουντ ήταν ίσως ο κορυφαίος. Μου έδωσαν τους λόγους τους που με άφησαν ελεύθερο. Ήμουν σκόρερ, αλλά ήμουν απλώς ένας παίκτης ρυθμού και δύναμης. Δεν υπήρχε πολύ παιχνίδι σύνδεσης μαζί μου και μου είπαν ότι αναζητούσαν έναν πιο ολοκληρωμένο επιθετικό».

Ύστερα από αυτό το άδοξο φινάλε προσπάθησε να συνεχίσει στον χώρο και αγωνιζόταν με την Κ18 της Ντάγκενχμ & Ρέντμπριτζ, όμως αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτό το όνειρο και να επιλέξει τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάστασή του μέσω του πανεπιστημιακού κλάδου.

Μια… ανάσα από το όνειρό του

Όλα αυτό κράτησε μέχρι και το 2017 και την στιγμή που αποφάσισε να παρακολουθήσει στιγμιότυπα του Μπάρκλεϊ. Έπειτα την προβολή του αποφάσισε την ίδια στιγμή να συμμετάσχει στην προπόνηση της ομάδας του Πανεπιστημίου του! Αμέσως οι προπονητές του άρχισαν τα εγκωμιαστικά σχόλια, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι του είπαν πως μοιάζει ήδη με παίκτη του NFL!

«Τότε αν είναι θα προσπαθήσω να παίξω εκεί», ήταν η απάντησή του! Λόγια που τώρα μοιάζουν σαν προαναγγελία του παρόντος…

Το μόνο που δεν κατάφερε από εκείνη την στιγμή είναι να παίξει την ίδια θέση με το ίνδαλμά του! Λόγω των προσόντων του επιλέχτηκε ως αμυντικός, αγωνιζόμενος σαν DB και συγκεκριμένα στη θέση του safety (τελευταίος αμυντικός).

Στην πανεπιστημιακή ομάδα του έφτασε πρόταση από το International Player Pathway Program του NFL, μια οργάνωση της Λίγκας που όπως συνιστά και το όνομά της βρίσκει παίκτες και τους δοκιμάζει, ώστε αν πείσουν να επιλεχτούν από τους οργανισμούς του πρωταθλήματος. Όμως τραυματίστηκε λίγο πριν τα δοκιμαστικά και έχασε (προσωρινά) την ευκαιρία.

Πέρυσι έπαιξε στον Καναδά, το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου πίσω από το NFL και κατέκτησε τον τίτλο με τους Γουίνιπεγκ Μπλου Μπόμπερς και πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου από τον IPP. Μέσω αυτού κέρδισε δεύτερη πρόσκληση για να δοκιμαστεί, με τους Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς να πείθονται και να τον προσθέτουν στην καλοκαιρινή ομάδα τους με στόχο να διεκδικήσει μια εκ τις 53 θέσεις του ρόστερ τους.

Οι πιθανότητες πάντως για την ώρα δεν είναι με το μέρος του και το κυρίαρχο σενάριο είναι να τον κρατήσουν στην ομάδα προπόνησης (practice squad).

Όμως για έναν άνθρωπο που αποφάσισε μέσα σε μια μέρα από ένα βίντεο στο YouTube να κάνει τα πάντα ώστε να παίξει επαγγελματικά στο NFL, κάτι μας λέει πως δεν πρόκειται να αποτύχει…

Η συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι των Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.