Iστορική αποκάλυψη από Ινδή σπρίντερ!

Η Ντούτι Τσαντ έγινε η πρώτη προσωπικότητα του αθλητισμού στην Ινδία που αποκάλυψε ότι είναι gay!

Η Ντούτι Τσαντ έγινε η πρώτη προσωπικότητα του αθλητισμού στην Ινδία που αποκάλυψε ότι είναι gay!

Η 23χρονη σπρίντερ, κάτοχος του ρεκόρ γυναικών στην Ινδία στα 100 μ. και δευτεραθλήτρια Ασίας του 2018, μίλησε στην Indian Express για την σχέση της με άτομο του ίδιου φύλου.

«Έχω βρει κάποια που είναι η αδελφή ψυχή μου εδώ και πέντε χρόνια, είναι 19 ετών και είμαστε από το ίδιο χωριό. Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να είναι με αυτόν που επιλέγουν να είναι. Πάντα υπερασπιζόμουν τα δικαιώματα όσων θέλουν να έχουν σχέση με άτομο του ίδιου φύλου. Είναι ατομική επιλογή. Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στο μέλλον θα ήθελα να ζήσω τη ζωή μου μαζί της», είπε η Ινδή.

Η Τσαντ δεν αποκάλυψε το όνομα της εκλεκτής της καρδιάς της, καθώς δεν ήθελε να την θέσει στο επίκεντρο «αχρείαστης» δημοσιότητας. Όπως τόνισε, πήρε το θάρρος να μιλήσει για το προσωπικό θέμα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας, το οποίο στα τέλη του 2018 κατάργησε έναν νόμο που ίσχυε για 158 χρόνια (από την εποχή της αποικιοκρατίας) και καθιστούσε ποινικό αδίκημα της ομοφυλοφυλικές σχέσεις:

«Πάντα πίστευα ότι όλοι θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι να αγαπήσουν όποιον θέλουν. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από την αγάπη και δεν πρέπει να το στερούμαστε. Το δικαστήριο κατάργησε τον παλιό νόμο. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να με κρίνει για την απόφασή μου να είμαι με όποιον θέλω. Θα συνεχίσω να διεκδικώ μετάλλια για την Ινδία».

Η Τσαντ, το 2014 είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την ομοσπονδία της Ινδίας από τους αγώνες, καθώς μετά από ελέγχους είχε διαπιστωθεί ότι είχε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Προσέφυγε στα δικαστήρια επιτυχώς και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του 2016.

Ωστόσο, έχει ακόμα δρόμο για να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις ακόμα και στην ίδια της την οικογένεια:

«Η μεγαλύτερη αδελφή μου πιστεύει ότι η σύντροφός μου ενδιαφέρεται για την περιουσία μου. Έχει πει ότι θέλει να με στείλει στη φυλακή γι’ αυτή μου τη σχέση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.