Δύο παγκόσμια και 45 πανελλήνια ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ

Θέαμα και συγκινήσεις από τους αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής
Δημοσίευση: 22/07/2019 - 11:03

Σπουδαίες επιδόσεις σημειώθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ, το οποίο διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, στις 13 και 14 Ιουλίου. Οι αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), με μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ, πέτυχαν συνολικά δύο παγκόσμια και 45 πανελλήνια ρεκόρ.

 

Τα δύο παγκόσμια ρεκόρ κατέρριψαν ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στον δίσκο και η Στέλλα Σμαραγδή στο τριπλούν. Στην δισκοβολία κατηγορίας 32, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης είχε καλύτερη βολή στα 20 μέτρα 86 εκατοστά που ισοδυναμεί με νέο ρεκόρ κόσμου, ενώ λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο κατάφερε και η Στέλλα Σμαραγδή στο τριπλούν κατηγορίας 47, με επίδοση 9 μέτρα 95 εκατοστά στην πρώτη της κιόλας προσπάθεια.

 

Μάλιστα, η Σμαραγδή, εκτός από το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν, «έπιασε» στο μήκος με επίδοση 5.21μ., το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Ντουμπάι.

 

Όλοι οι αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις στους πολυάριθμους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.