Χρυσό μετάλλιο στη Σεμένια, εν τη απουσία της!

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, θα παραλάβει το χρυσό μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στην Νταεγού, στη φετινή διοργάνωση της Ντόχα, ωστόσο δεν θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ για να της απονεμηθεί.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης των 800 μέτρων, Κάστερ Σεμένια, θα παραλάβει και επίσημα το χρυσό μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στην Νταεγού, στη φετινή διοργάνωση της Ντόχα, ωστόσο δεν θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ για να της απονεμηθεί. 

Η Σεμένια, που ήταν δεύτερη το 2011, ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης πριν από δύο χρόνια, όταν η Ρωσίδα νικήτρια, Μαρίγια Σαβίνοβα, η οποία την είχε προσπεράσει στην τελική ευθεία, αποκλείστηκε για παραβιάσεις του κανονισμού ντόπινγκ.

Η Νοτιοαφρικανή αθλήτρια ήλπιζε να υπερασπιστεί τν τίτλο της στην Ντόχα από το παγκόσμιο του 2017 στο Λονδίνο, αλά υποχρεώθηκε να αποσυρθεί μετά το νέο κανονισμό της IAAF για μειωμένα ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό των αθλητριών με υπερανδρογονισμό.

Η Σέμενια αρνήθηκε να δεσμευτεί από αυτούς τους περιορισμούς κι έτσι τίθεται σε αμφιβολία η συνέχιση της καριέρας της στον κλασικό αθλητισμό, ενώ ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο με γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στην πατρίδα της. 

Η ομοσπονδία στίβου της Νότιας Αφρικής (ASA) επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Σεμένια δεν θα μεταβεί στην Ντόχα για να παραλάβει το μετάλλιο κατά την διάρκεια ειδικής τελετής του IAAF, αλλά γνωστοποίησε ότι εκπρόσωπος θα το πάρει για λογαριασμό της αθλήτριας.
Η Σουνέτ Βιλχόεν, η οποία ανέβηκε μία θέση στον ακοντισμό γυναικών, μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίδας Μαρίγια Αμπακούμοβα λόγω ντόπινγκ, θα βρεθεί κανονικά στην Ντόχα για να παραλάβει το ασημένιο μετάλλιο.

«Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για τα επιτεύγματά τους και για την τιμή που τους γίνεται ως καθαρούς αθλητές» δήλωσε ο πρόεδρος της ASA, Αλέκ Σκοσάνα, και πρόσθεσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που η IAAF προσφέρει τώρα στους νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν στο βάθρο μπροστά από ένα γεμάτο στάδιο, το οποίο οι απατεώνες τους αρνήθηκαν στην διοργάνωση του Λονδίνου».

Η ASA ανέφερε ακόμη ότι θα πραγματοποιήσει αργότερα την επίσημη παράδοση του μεταλλίου στη Σεμένια, η οποία έχει πλέον στην κατοχή της δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 800μ, τρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα και μία πρώτη θέση στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.