Ιπτάμενη εγγύηση επιτυχίας

Η προγραμματισμένη εκτόξευση μιας καριέρας από τις πρώτες στιγμές της έμοιαζε να έχει προδιαγράψει πορεία σε άλλο επίπεδο. Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη βραδιά που η Κατερίνα πέταξε στο δικό της επίπεδο.

Η προγραμματισμένη εκτόξευση μιας καριέρας από τις πρώτες στιγμές της έμοιαζε να έχει προδιαγράψει πορεία σε άλλο επίπεδο. Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη βραδιά που η Κατερίνα πέταξε στο δικό της επίπεδο.

Από τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό οι ειδικοί διέκριναν ιδιαίτερο ταλέντο. Η μικρούλα είχε δείξει πως σε αγώνες με συνομήλικες δεν είχε αντίπαλο, όμως οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν το ταλέντο της από την πρώτη κιόλας παρουσία της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όταν χαμογελαστή νεάνιδα ακόμα έκλεβε τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις και το λαμπερό της χαμόγελο.

Είναι το ίδιο χαμόγελο που μερικά χρόνια μετά έλαμψε σε διεθνές επίπεδο. Πρώτα η κατάκτηση της ελληνικής κορυφής και στη συνέχεια αυτή της Ευρώπης. Το 2016 στο Άμστερνταμ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και την ίδια χρονιά φρόντισε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο ήταν η ιδανική ευκαιρία για την απογείωση της Ελληνίδας ιπτάμενης Κατερίνας. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.60μ και 4.70μ, με την δεύτερη προσπάθεια τα 4.80μ και επίσης με τη δεύτερη τα 4 μέτρα και 85 εκατοστά. 
Σε αυτό το ύψος έφτασε και η μεγάλη αντίπαλός της Σάντι Μόρις, με η διαφορά ότι είχε χρειαστεί μια περισσότερη προσπάθεια για να προσεγγίσει αυτό το ύψος…
Στεφανίδη και Μόρις απέτυχαν στα 4.90 με την Κατερίνα να πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο. Πρώτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ύψιστη τιμή για την ίδια και τον ελληνικό αθλητισμό και όνειρο που έγινε πραγματικότητα για ένα κορίτσι που ήταν σαφές πως αν είχε υγεία έφτανε σε άλλο. Στο δικό της επίπεδο…

Με ατομικό και εθνικό ρεκόρ 4 μέτρα και 91 εκατοστά, νίκες σε όλα τα επίπεδα και πρωτιές στο μίτινγκ των… διαμαντιών έχει καθιερωθεί ως μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στον κλασσικό αθλητισμό. Με το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ έγινε η 7η Ελληνίδα αθλήτρια και 4η στον στίβο μετά τις Πατουλίδου, Τσουμελέκα, Χαλκιά, Μπεκατόρου, Τσουλφά και Κορακάκη που κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι προκλήσεις όμως δε σταματούν και επόμενη είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα στα τέλη του Σεπτέμβρη. Ζητούμενο για εκείνη όπως πάντα η απογείωση και για τους Έλληνες φιλάθλους το λαμπερό χαμόγελο της επιτυχίας της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.