Παπαστάμος: «Δουλέψαμε και δικαιωθήκαμε»

Με δύο χρυσά μετάλλια, ισάριθμα πανελλήνια ρεκόρ και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιστρέφει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Καζάν ο Απόστολος Παπαστάμος.
Δημοσίευση: 07/07/2019 - 23:33
Με δύο χρυσά μετάλλια, ισάριθμα πανελλήνια ρεκόρ και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιστρέφει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Καζάν ο Απόστολος Παπαστάμος.

Ο κολυμβητής του ΝΟ Χανίων ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, κατακτώντας έναν απροσδόκητο τίτλο στα 200μ. μικτή ατομική και θριαμβεύοντας με χαρακτηριστική άνεση σήμερα (7/7) στα 400μ. μικτή, αγώνισμα στο οποίο ήταν εξ αρχής το φαβορί.

Ο ίδιος ο 18χρονος αθλητής, στάθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του στην επίτευξη του ορίου πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή μου επίδοσή, κλείνοντας τους αγώνες με τον καλύτερο τρόπο. Μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός, είχαμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν στο πλάι μας σε αυτή τη διαδρομή και να συγχαρώ όλα τα παιδιά της αποστολής, καθώς ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών», δήλωσε ο Παπαστάμος.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, αποδεικνύοντας ότι έχει εκπρόσωπο, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και στη βάση της. Συγχαρητήρια στον Απόστολο, στον προπονητή του, αλλά και σε όλους όσοι ήταν δίπλα του. Αποδείχθηκε ότι ο «μικρός» ακολουθεί τα βήματα του «μεγάλου». Ήταν αναμενόμενο το χρυσό μετάλλιο και η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Είναι σπουδαίο να κρατάνε τα νέα παιδιά τη σημαία στον ιστό της».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, είπε: «Είμαι συγκινημένος για το παλικάρι αυτό. Όχι μόνο κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, αλλά σε τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία είχε εντοπίσει τον συγκεκριμένο αθλητή πολλά χρόνια πριν, γνωρίζοντας το ταλέντο του και μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Το χρυσό μετάλλιο ήταν αναμενόμενο σε αυτό το αγώνισμα, όχι όμως και στα 200μ. μικτή ατομική. Είναι μεγάλη επιτυχία. Συνολικά θεωρώ ότι η αποστολή μας πέτυχε το στόχο της στο Καζάν, καθώς τα αποτελέσματα ήταν θετικά στο σύνολό τους».