Μαυρωτάς: "Υπόδειγμα η ΚΟΕ"

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης και μίλησε για τον χώρο που γνωρίζει πολύ καλά!
Δημοσίευση: 03/08/2019 - 13:35
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς έδωσε το παρών στην πρώτη ημέρατου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης, στον Άλιμο. Ο νέος γγΑ πραγματοποίησε τις απονομές στους νικητές των 50μ. ελεύθερο, μεταξύ αυτών και στον Κριστιάν Γκολομέεβ, τον οποίο συνεχάρη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε:


«Η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να μυρίσω χλώριο και ιδιαίτερα χλώριο κολυμβητικών αγώνων. Γιατί τελευταία φορά που είχα πέσει σε κολυμβητικούς αγώνες ήταν πριν από περίπου 40 χρόνια. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ και βλέπω τους κορυφαίους κολυμβητές της σύγχρονης γενιάς. Και θεωρώ ότι η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που, αφενός μεν, μπορεί να αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα -σε ό,τι έχει να κάνει με τον μαζικό αθλητισμό, αλλά και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε πόσο απαραίτητο είναι με τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν-, αφετέρου μας χαρίζει και αγωνιστικές επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτή του Κρίστιαν Γκολομέεβ στη Γκουανγκζού».
 
Για την ΚΟΕ και τις σχέσεις του με τις ομοσπονδίες, ο νέος γγΑ επισήμανε:

«Είμαι σε φάση ενημέρωσης, αλλά απ' ό,τι έχω διαπιστώσει, η Κολυμβητική Ομοσπονδία είναι η πιο συνεπής σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις της. Κι επειδή σκοπεύουμε ως ΓΓΑ να βάλουμε συγκεκριμένους κανόνες και αντικειμενικά κριτήρια για τις Ομοσπονδίες, πιστεύω ότι θα έχουμε έναν πολύ καλό σύμμαχο, ένα παράδειγμα καλής λειτουργίας και για τις άλλες Ομοσπονδίες. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα ενώσουμε δυνάμεις. Να υπάρξουν εκείνες οι συνέργειες, έτσι ώστε τα αθλήματα, όχι μόνο αυτά της ΚΟΕ, σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, να μπουν σε τέτοιες βάσεις που θα ωφελείται και ο μαζικός και ο αγωνιστικός. Μια πυραμίδα που θα έχει γερές βάσεις και που θα φτάνει με σωστό τρόπο στην κορυφή. Αυτό το μοντέλο πρέπει να υπηρετήσουμε».

Για τις εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης, τις οποίες υπηρέτησε επί σειρά ετών ως αθλητής και αρχηγός, ο Γιώργος Μαυρωτάς υπογράμμισε:

«Το "μέσον" που θα έχει η ελληνική υδατοσφαίριση στο πρόσωπό μου δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από αυτό που της αξίζει, με τις πολλές διακρίσεις που έχει φέρει σε Άνδρες και Γυναίκες και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Αυτό που έχω να υποσχεθώ είναι ότι, επειδή έχω περάσει μέσα από αυτά τα νερά και το έχω δει το έργο από την πλευρά του αθλητή και όταν ήμουν αθλητής προσπαθούσα να διεδκικήσω πράγματα για το άθλημα και τους αθλητές μου, ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας, τώρα αυτά τα πράγματα θα τα δω από την πλευρά της αθλητικής ηγεσίας. Δηλαδή, για το πώς θα υλοποιηθούν τα εχέγγυα ώστε οι αθλητές απερίσπαστοι να μπορούν να μετέχουν και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Γιατί δουλειά της Πολιτείας δεν είναι μόνο να επιβραβεύει και να συγχαίρει τις επιυχίες των αθλητών, αλλά να τις προπαρασκευάζει».