Παπαστάμος: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω καταφέρει»

Με ζεστές αγκαλιές και μία... σαμπάνια υποδέχθηκε η «οικογένεια» του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τον Απόστολο Παπαστάμο, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Ελσίνκι.

Με ζεστές αγκαλιές και μία… σαμπάνια υποδέχθηκε η «οικογένεια» του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τον Απόστολο Παπαστάμο, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Ελσίνκι.

Ο 17χρονος αθλητής επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα και το σωματείο του έχοντας πετύχει με το παραπάνω τους στόχους που είχε θέσει, καθώς όχι μόνο κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, αλλά παράλληλα συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, πετυχαίνοντας επίδοση 4:17.44. Με το χρόνο αυτό ο Παπαστάμος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών της Γλασκόβης, έπιασε το υψηλό όριο της FINA για το Παγκόσμιο του 2019 στο Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας, ενώ φαίνεται πως δεν θα έχει πρόβλημα να πιάσει από τον επόμενο Μάρτιο και το όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Σε δηλώσεις του, που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΟΧ, ο Παπαστάμος τόνισε: «Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί ήταν κάτι που είχαμε δουλέψει τον τελευταίο καιρό. Βγήκε ο προγραμματισμός που είχαμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, όπου είχαμε στοχεύσει να μπορέσω να κολυμπήσω σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να πλασαριστώ σε μια καλή θέση και στο τέλος τα καταφέραμε. Η αλήθεια είναι ότι το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και τα παιδιά που έμειναν εκτός τριάδας. Αυτό συνέβη από μικρά λάθη, αλλά γι΄ αυτά τα λάθη δουλεύουμε όλη τη χρονιά, για να μπορέσουν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Ο στόχος μου ήταν ένα μετάλλιο, το χρυσό δεν το είχα τόσο στο μυαλό μου, γιατί ήξερα ότι και τα άλλα παιδιά ήταν πολύ καλά δουλεμένα και σε ένα καλό επίπεδο. Σημασία έχει ότι ήρθε το μετάλλιο και είμαι πολύ χαρούμενος και δεν μπορώ να στενοχωριέμαι γιατί χάθηκε το χρυσό».

Οσο για το μέλλον του, που προδιαγράφεται λαμπρό, ο Χανιώτης κολυμβητής ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι ανοίγουν πολλοί δρόμοι για μένα μετά από αυτό το χρόνο. Πρώτα απ’ όλα είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκόβη, που θα είναι για μένα μια τρομερή εμπειρία ότι θα κολυμπήσω με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν μπορώ καταρχήν να συνειδητοποιήσω τι έχω καταφέρει. Αυτό ειδικότερα που με ενθουσιάζει είναι ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, ίσως και γιατί είμαι 17 ετών και αυτό το λέω γιατί η συνείδησή μου δεν είναι ακόμα τόσο ώριμη για να το διαχειριστεί».

Ο προπονητής του Παπαστάμου, Κώστας Τζιλιβάκης, επισήμανε από την πλευρά του: «Ο πρώτος στόχος που είχαμε από την αρχή της χρονιάς ήταν να μπορέσει ο Απόστολος να κολυμπήσει κάτω από τα 4:20. Το 4:17 είναι ένας πάρα πολύ καλός χρόνος, είναι ο δεύτερος καλύτερος χρόνος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ο Απόστολος είναι ο καλύτερος κολυμβητής στην Ευρώπη στην ηλικία του, βρίσκεται μέσα στους 16 καλύτερους άνδρες στην Ευρώπη. Ο χρόνος του αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών και είναι κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η επιτυχία για τον Παπαστάμο δεν οφείλεται σε έναν προπονητή, αλλά σε όλο το τεχνικό τιμ. Η δουλειά ξεκινάει από τα τμήματα εκμάθησης και συνεχίζεται στα προαγωνιστικά, απ’ όπου ξεχωρίζουν οι αθλητές που μπορούν να πετύχουν τέτοιες επιδόσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας οφείλεται σε όλο το τιμ των προπονητών που δουλεύουν. Είχαμε σημαντική βοήθεια από την Ομοσπονδία και γενικότερα εργάστηκαν πολλά άτομα για να φτάσει ο Απόστολος σε αυτό το επίπεδο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.