Πρωταθλητισμός και ναυτοσύνη ξεχώρισαν στο « 56ο Ράλλυ Αιγαίου »

Με μπουνάτσα ολοκληρώθηκε η τελευταία ιστιοδρομία του « 56ου Ράλλυ Αιγαίου », που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Με μπουνάτσα ολοκληρώθηκε η τελευταία ιστιοδρομία του « 56ου Ράλλυ Αιγαίου », που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Οι ιστιοπλόοι έδειξαν την αξία και τις γνώσεις τους και σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, με το « Βullet – Encode » να περνάει πρώτο τη γραμμή τερματισμού, στο Σούνιο. Η αυλαία της διοργάνωσης θα « πέσει » αύριο με την Τελετή Απονομών στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου. 

Στην τελευταία ιστιοδρομία από τη Μήλο μέχρι το Σούνιο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα «μπράτσα» όπου επικρατούσε ωραίο αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι, μειώθηκε κατά πολύ η ένταση του ανέμου. Το πλήρωμα του σκάφους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων « Pega » (κυβερνήτες Δημήτρης Σουβαλτζής – Θοδωρής Τσουλφάς), το οποίο είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στα « Performance » από την 5η κούρσα, τερμάτισε στην 3η θέση. «Αυτή τη χρονιά ήταν μία ωραία στημένη διοργάνωση. Υπήρχε χρόνος παραμονής στα νησιά. Αγωνιστικά μας έκανε ωραίους καιρούς και έγιναν πολύ ωραίοι αγώνες. Οι βαθμολογικές πόρτες βοήθησαν για να βγει ένα πρωτάθλημα με έξι κούρσες. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κερδίσαμε κάτι που δεν ήταν εύκολο. Τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει ο ανταγωνισμός ενώ εφέτος πήραν μέρος και πολλά νέα παιδιά», τόνισε ο καθηγητής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Θεοδωρής Τσουλφάς. 

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκε το « Bullet – Encode » με 20 β.π. Με κυβερνήτες τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη, το « 52άρι » κατέκτησε το έπαθλο Line Honours. Διέσχισε τα 368,67 ν.μ. σε 42:26.02 (καθαρό χρόνο) και πήρε το «νεοσύστατο» τρόπαιο. « Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Από τη μία έχω στενοχωρηθεί γιατί δεν πήραμε την πρωτιά, από την άλλη, όμως, χαίρομαι γιατί νικητής ήταν η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου υπηρετώ, ενώ μέλη του πληρώματος υπήρξαν μαθητές μου », υπογράμμισε ο Δημήτρης Δεληγιάννης  και ο Σίμος Καμπουρίδης, πρόσθεσε: «Ήταν από τις πιο απαιτητικές διοργανώσεις. Προσπαθήσαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον πρώτο μας στόχο, που ήταν η πρωτιά στη διοργάνωση αλλά κερδίσαμε τον δεύτερο, το «Line Honours» και, μάλιστα, με πρωτιές σε όλες τις ιστιοδρομίες. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Συγχαρητήρια στη ΣΝΔ, επιφυλασσόμεθα για του χρόνου». 

Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης στα Performance, και, μάλιστα, με ένα βαθμό διαφορά από το δεύτερο, είναι το σκάφος « Αιολία » με κυβερνήτη τον Σπύρο Παπαντωνίου. «Τα παιδιά σε όλο τον αγώνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πρώτη φορά αγωνιστήκαμε ως ομάδα, με ελάχιστες κοινές προπονήσεις, και «δέσαμε» ως ομάδα από την πρώτη στιγμή, κάτι που είναι σπάνιο», τόνισε ο κ. Παπαντωνίου. 

Στα Sport, πρώτο ήρθε στη γενική κατάταξη το « Water Gipsy » (Ιωάννης Μαραγκουδάκης – Τζανέτος Κυριακίδης), δεύτερο το « Alter – Ego » (Στέλιος Μπόνας – Αλέξης Μπόνας), και τρίτο το « Phoinix » (Χαράλαμπος Δημητρίου). 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής Μήλος – Σούνιο το σκάφος «Aralus», ενώ ανέβαινε βόρεια προς Σούνιο έχοντας δεξιά την Κίμωλο, από τεχνική αιτία έχασε το άλμπουρό του, το οποίο έπεσε στη θάλασσα μαζί με τα πανιά. Το πλήρωμα του σκάφους, έδειξε από τα πρώτα δευτερόλεπτα τη ναυτοσύνη και την εμπειρία του, ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και με τη βοήθεια της μηχανής κατέπλευσε με ασφάλεια στον Πειραιά. Η πυραυλάκατος «Ξένος», που συνόδευε τον αγώνα, βρέθηκε πολύ γρήγορα δίπλα στο ιστιοφόρο μήπως το πλήρωμα χρειαστεί κάποια βοήθεια. 

Η Τελετή Απονομών του «56ου Ράλλυ Αιγαίου» θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

Χορηγός του αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που έχει σημαντικές και ξεχωριστές διεθνείς διακρίσεις. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι η εταιρεία G4S, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME. Τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές 10΄ εκπομπές η NOVA και χορηγός Digital Media η αθλητική ιστοσελίδα WE LOVE SPORTS. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο στην Αστυπάλαια όσο και στην Μήλο θα γίνουν σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος ( HELMEPA) και το Πολεμικό Ναυτικό.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ 56ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΕΞΙ  ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ

(ΦΑΛΗΡΟ – ΣΙΦΝΟΣ (ΠΟΡΤΑ)  &  ΦΑΛΗΡΟ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ  –  INSHORE ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ 
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ  – ΣΙΚΙΝΟΣ ( ΠΟΡΤΑ )  – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ – ΜΗΛΟΣ  – ΜΗΛΟΣ – ΣΟΥΝΙΟ )

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

1. PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ           Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ
2. BULLET – ENCODE        Δ.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
3. AIOLIA                                                                      Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
4. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ INTERNATIONA MARITIME SERVICES    Π.  ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

1. WATER GIPSY                              Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
2. ALTE EGO – ABS                          ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ 
3. PHOINIX    Χ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
4. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II                         Ν. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.