H Schneider Electric καλεί τους «Green Runners» ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τον Μαραθώνιο του Παρισιού 2019 έχει ήδη αρχίσει

Οι Green Runners θα ενταχθούν στην υπάρχουσα κοινότητα των εργαζομένων και πελατών της Schneider Electric που έχουν δεσμευθεί για την υιοθέτηση βιώσιμων δράσεων κατά την προετοιμασία τους
Δημοσίευση: 18/03/2019 - 14:00

·         Η Schneider Electric θα αντισταθμίσει τις αναπόφευκτες εκπομπές CO2 με στόχο την επίτευξη 100% carbon neutrality για τον Μαραθώνιο του Παρισιού

Η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, προσκαλεί τον κόσμο να εγγραφεί στην κοινότητα των ‘Green Runners’ και να συμμετέχει στον φετινό Μαραθώνιο που διοργανώνεται στο Παρίσι. Η Schneider Electric θα αντισταθμίσει επίσης όλες τις αναπόφευκτες εκπομπές CO2 που σχετίζονται με τον μαραθώνιο και θα πραγματοποιήσει πρόσθετες συνεισφορές βάσει των δεσμεύσεων των ‘Green Runners’. Πρόκειται για το επόμενο βήμα στη δέσμευση της εταιρείας για την εξισορρόπηση των εκπομπών που ξεκίνησε το 2016 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσης της εταιρείας για "Βιώσιμες Πόλεις", όπου η βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής και συμβάλλει σε ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον.

Ομάδα Green Runners: οι δρομείς θα γίνουν πρεσβευτές για πιο βιώσιμες πόλεις

Η Schneider Electric επιδιώκει να εμπνεύσει τους δρομείς από όλο τον κόσμο να αγωνιστούν για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να ενταχθούν στην κοινότητα των Green Runners, καθιστώντας τις πόλεις πιο ζωντανές και πιο φιλικές για τρέξιμο. Μέσω του προγράμματος Green Runners, το οποίο είναι διαθέσιμο στο schneider-electric.com/segreenrunners, οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πρακτικές συμβουλές και μπορούν να συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες διαδικτυακές προκλήσεις. Για κάθε 65kg CO2 που εξοικονομούν οι Green Runners σε αυτές τις προκλήσεις, η Schneider Electric δεσμεύεται να δωρίσει μία ηλιακή λάμπα χειρός  Mobiya, μία προηγμένη  μαγειρική συσκευή και 10 σπόρους μαγγροβίου στους ΜΚΟ εταίρους στην Αφρική και την Ανατολική Ασία. Οι προκλήσεις και οι νικητές θα ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα.

 «Ως χορηγοί στον Μαραθώνιο του Παρισιού επιδιώκουμε να προτρέψουμε τους εργαζομένους, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας που προπονούνται να συμμετέχουν στην κοινότητά μας για πιο βιώσιμες πόλεις», δήλωσε η Chris Leong, CMO της Schneider Electric. «Κάνουμε τις πόλεις πιο βιώσιμες με τις λύσεις που προσφέρουμε για τα κτίρια, τις βιομηχανίες και τα σπίτια και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, ώστε οι δρομείς του Μαραθωνίου και οι οικογένειές τους να συμμετέχουν ενεργά».

Περίπου 7.000 πελάτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι της Schneider Electric, θα λάβουν μέρος στον φετινό Μαραθώνιο στο Παρίσι (από 5.900 το 2018). Από 60 χώρες, οι συγκεκριμένοι δρομείς θα είναι σημαντικοί πρεσβευτές και οι πρώτοι που θα μεταδώσουν το μήνυμα για πιο καθαρές και ευχάριστες πόλεις. Πρόκειται για έναν ‘αγώνα’ που πραγματοποιεί κάθε μέρα η Schneider Electric μαζί με τους συνεργάτες της.

Η Κένυα θα είναι ο κύριος ‘κληρονόμος’ των αντισταθμιστικών μέτρων του Schneider Electric Paris Marathon

Ο Schneider Electric Paris Marathon, είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής στον κόσμο μετά από εκείνον στη Νέα Υόρκη. Περίπου 58.000 δρομείς αναμένεται να λάβουν μέρος και περισσότερο από το ένα τρίτο αυτών, θα ταξιδέψει στην Γαλλία από άλλη Ήπειρο. Ως αποτέλεσμα, το 93% όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (26.000 τόνοι) που σχετίζονται με την εκδήλωση προέρχεται από τις εναέριες μεταφορές. Όλες οι εκπομπές θα αντισταθμιστούν για να επιτευχθεί 100% ουδετερότητα εκπομπών άνθρακα. 

Βάσει της παρελθοντικής παραδειγματικής απόδοσης των Μαραθωνοδρόμων της Κένυας στον Μαραθώνιο του Παρισιού, η εταιρία αποφάσισε να επικεντρώσει τις αντισταθμιστικές της ενέργειες στη συγκεκριμένη χώρα. Η Schneider Electric θα επενδύσει στη Livelihoods Funds για να εξισορροπήσει τις εκπομπές και να επιτύχει 100% ουδετερότητα άνθρακα. Η Livelihoods Fund θα συνεργαστεί με την Climate Pal για να διευρύνει το έργο τους Hifadhi, το οποίο διανέμει μαγειρικές συσκευές και σπόρους φυτών στην Ανατολική Περιφέρεια Embu της Κένυας.

Ενώ η Αφρική είναι υπεύθυνη μόνο για το 4% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, το 65% του αφρικανικού πληθυσμού επηρεάζεται άμεσα από την κλιματική αλλαγή. Στην Αφρική, η Schneider Electric έχει ήδη αναπτύξει αρκετές πρωτοβουλίες βιωσιμότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Access to Energy. Για παράδειγμα, στην Κένυα η εταιρεία έδωσε πρόσβαση στην ενέργεια σε 45.000 μαθητές δημοτικών σχολείων, συνεργάστηκε με τον Don Bosco για την κατάρτιση νέων ηλεκτρολόγων στο Boys Town Ινστιτούτο στη Ναϊρόμπι και εγκατέστησε το κέντρο συναρμολόγησης για την Villaya Microgrid, μια έτοιμη προς χρήση λύση φωτοβολταϊκού microgrid.

Περισσότερη διαφορετικότητα και βιωσιμότητα

Η Schneider Electric συνεχίζει να στηρίζει τη δέσμευσή της για τη διαφορετικότητα και την ένταξη στον Μαραθώνιο του Παρισιού. Όπως και πέρυσι, οι γυναίκες θα ξεκινήσουν τον αγώνα 15 λεπτά νωρίτερα από τους άνδρες, έτσι ώστε ο τερματισμός από εκπροσώπους και των δύο φύλων να μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά την ίδια στιγμή στη Γαλλία και σε 189 χώρες σε όλο τον κόσμο. Για να αυξηθεί η συμμετοχή της νέας γενιάς, η  Schneider Electric έχει επίσης απονείμει 150 δωρεάν θέσεις για τον Μαραθώνιο σε φοιτητές από σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών. Οι εργαζόμενοι της Schneider Electric και άλλοι εθελοντές θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο με αναπηρικά αμαξίδια. Οι Green Runners που συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες προκλήσεις για να κάνουν τις πόλεις πιο βιώσιμες θα λάβουν συμβουλές «διαφορετικότητας και ένταξης», κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Είναι η 7η χρονιά που ο Όμιλος είναι επίσημος συνεργάτης του πλέον καθιερωμένου  Schneider Electric Paris Marathon. Η ιδέα της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα (CO2) ξεκίνησε το 2016, με στόχο το 50%. Από τότε, ο στόχος αυτός αυξήθηκε σταδιακά για να φτάσει σήμερα στο 100%.

Σχετικά με την Schneider Electric

Η Schneider Electric πρωτοπορεί στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Διαχείρισης Ενέργειας και του Αυτοματισμού στις Κατοικίες, τα Κτίρια, τα Data Center, τις Υποδομές και τις Βιομηχανίες. Με παγκόσμια παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, η Schneider είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στη Διαχείριση Ισχύος – Μέση Τάση, Χαμηλή Τάση και Ασφαλή Τροφοδοσία Ισχύος καθώς και στα Συστήματα Αυτοματισμού. Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για βελτίωση της απόδοσης, που συνδυάζουν την ενέργεια τον αυτοματισμό και το λογισμικό. Στο παγκόσμιο Οικοσύστημά μας, συνεργαζόμαστε με το μεγαλύτερο δίκτυο Συνεργατών, Integrators και Developers σε μία Ανοιχτή Πλατφόρμα που προσφέρει έλεγχο σε πραγματικό χρόνο και λειτουργική απόδοση. Πιστεύουμε πως οι σπουδαίοι άνθρωποι και συνεργάτες μας είναι αυτοί που κάνουν τη Schneider μία κορυφαία εταιρεία και πως η δέσμευσή μας για Καινοτομία, Διαφορετικότητα και Βιωσιμότητα διασφαλίζει ότι η ιδέα Life Is On μπορεί να γίνει πραγματικότητα παντού, για όλους και για κάθε στιγμή. www.se.com/gr  

Discover Life is On

    Follow us:            

Hashtags: #LifeIsOn #MarathonDeParis #SEgreenrunners