Ήττα 3-1 για την Ανζέ του Γκιώνη

Την ήττα με 3-1 γνώρισε στην έδρα της η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη από την αυστριακή Νιντερόστεριχ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το βράδυ της Παρασκευής.

Την ήττα με 3-1 γνώρισε στην έδρα της η Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη από την αυστριακή Νιντερόστεριχ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το βράδυ της Παρασκευής. Το τελικό αποτέλεσμα δυσκολεύει κι άλλο το έργο της γαλλικής ομάδας για πρόκριση στην 4άδα, πάντως στη ρεβάνς του Σβέσατ, στις 26 του μήνα, μπορεί να κυνηγήσει τις πιθανότητές της και είναι παρήγορο, που τουλάχιστον δεν ξέφυγε η διαφορά στα σετ (8-10). Στο συναρπαστικό ματς, που μετέδωσε ζωντανά το διαδικτυακό πρόγραμμα laola1.tv, η Ανζέ προσπάθησε ν’ ανατρέψει τα προγνωστικά κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2008 και ήταν δεδομένο ότι θα εξαρτιόνταν πολλά από τα αποτελέσματα του Γκιώνη. Ο τελευταίος όμως, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και μοιραία οι ήττες του μέτρησαν καθοριστικά στην τελική έκβαση του αγώνα.

Είναι το φυσιολογικό να μην αποδίδει συνέχεια στο καλύτερο επίπεδο ένας αθλητής μέσα σε μία σεζόν και αυτό συνέβη χτες με τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του απλού. Ύστερα από μία σειρά μεγάλων εμφανίσεων από την αρχή της περιόδου και σε διαφορετικά «μέτωπα» (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, γαλλική λίγκα, τουρνουά World Tour, Τσάμπιονς Λιγκ) αυτή τη φορά δεν εμφάνισε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και παίζοντας δύο πολύ δύσκολα ματς από τη θέση 1 της ομάδας του υπέστη ισάριθμες ήττες. Έκανε και πάλι μεγάλη προσπάθεια, άρχισε με τον καλύτερο τρόπο και τους δύο αγώνες, όμως δεν μπόρεσε να δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα μέχρι το τέλος. 

Ο Γκιώνης (νούμερο 10 στην ευρωπαϊκή κατάταξη του Ιανουαρίου) αντιμετώπισε αρχικά τον Αυστριακό Ντανιέλ Χάμπεσον (Νο 36), πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2012. Με πολύ δυνατή εκκίνηση (6-0) κατέκτησε εύκολα το 1ο σετ, όμως στα επόμενα έκανε «κοιλιές», που του στοίχισαν. Την ίδια ώρα ο  Χάμπεσον έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, αντιμετώπισε τέλεια την άμυνα και προηγήθηκε 7-1 στο 2ο και 6-1 στο 4ο σετ. Ενδιάμεσα ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε με οριακή διαφορά το 3ο και την ευκαιρία να προηγηθεί με 2-1.

Ο Σουηδός Γενς Λούντκβιστ ισοφάρισε για την Ανζέ επικρατώντας του πολιτογραφημένου Αυστριακού Τσεν Βεσίνγκ, ο Γάλλος Μισέλ Μαρτίνεζ έχασε στις λεπτομέρειες με 3-2 από τον Αυστριακό Στέφαν Φέγκερλ  και ο Γκιώνης ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο για ν’ αναμετρηθεί με τον Τσεν (Νο 20 στην Ευρώπη) και να κυνηγήσει την ισοφάριση. Σημειωτέον ότι ο κινεζικής καταγωγής αθλητής, που το 2003 αναδείχτηκε πρώην πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών, έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού με πολύ καλή επίθεση. Ο «χρυσός» Μεσογειονίκης της Πεσκάρα πήρε στην παράταση και με ανατροπή το 1ο σετ (12-10 από 8-10), έχασε με διαφορά δύο πόντων το 2ο και απέκτησε νέο προβάδισμα βελτιώνοντας πολύ το forehand. Στο 4ο σετ προηγήθηκε 6-4, όμως ο Τσεν πήρε πέντε πόντους στη σειρά και ψυχολογικό πλεονέκτημα. Εν τέλει επικράτησε αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη και ο 34χρονος διεθνής μας είδε να μην του βγαίνουν πολλά επιθετικά χτυπήματα από το forehand.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ανζέ-Νιντερόστεριχ 1-3:
Παναγιώτης Γκιώνης-Ντανιέλ Χάμπεσον 1-3 (11-3, 4-11, 9-11, 2-11)
Γενς Λούντκβιστ-Τσεν Βεσίνγκ 3-1 (8-11, 11-5, 11-5, 11-8)
Μισέλ Μαρτίνεζ-Στέφαν Φέγκερλ 2-3 (11-8, 7-11, 11-8, 8-11, 6-11)
Γκιώνης-Τσεν 2-3 (12-10, 9-11, 11-7, 7-11, 8-11)

Γενικά η χτεσινή βραδιά δεν ήταν καλή για τις γαλλικές ομάδες, καθώς στον δεύτερο προημιτελικό της Παρασκευής η Βέρντερ συνέτριψε στη Βρέμη την Ποντουάζ Σερζί με 3-0 κι έγινε σούπερ φαβορί για την πρόκριση στην 4άδα.
Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα θα δώσει την ερχόμενη εβδομάδα τον πρώτο της αγώνα για την 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα την Παρασκευή όταν θα υποδεχτεί τη UMMC Εκατερίνμπουργκ. Η ρεβάνς θα γίνει στη Βερκνάγια της Ρωσίας στις 28 του μήνα. Το πρόγραμμα των προημιτελικών κλείνει με την αναμέτρηση Μπορούσια-Όρενμπουργκ στις 26 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ (στις 31 ο επαναληπτικός στη Ρωσία).   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.