Βλάσιτς και Κόστελιτς ξεχώρισαν

Στην Κροατία κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς σε γυναίκες και άνδρες αναδείχτηκαν η Μπλάνκα Βλάσιτς και ο Ιβίτσα Κόστελιτς, αντίστοιχα.

Στην Κροατία κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς σε γυναίκες και άνδρες αναδείχτηκαν η Μπλάνκα Βλάσιτς και ο Ιβίτσα Κόστελιτς, αντίστοιχα.

Για την πρωταθλήτρια της Ευρώπης (στον ανοιχτό στίβο) και του κόσμου (στον κλειστό) στο ύψος είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που πρωτεύει στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ενώ ας σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί η ανάδειξή της σε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης από την EAA και του κόσμου από την IAAF. Στις αρχές του Δεκεμβρίου είχε επίσης αναδειχθεί καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς και από την κροατική ομοσπονδία στίβου.

Η 27χρονη Βλάσιτς, με ατομικό ρεκόρ στο ύψος 2.08μ, είχε μία ακόμη εξαιρετική χρονιά το 2010. Τον περασμένο Μάρτιο υπερασπίστηκε με επιτυχία στη Ντόχα τον παγκόσμιο τίτλο της (από το 2008 στη Βαλένθια) στον κλειστό στίβο, ενώ κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιό της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού, με τη νίκη της το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη.

Από την πλευρά του, ο 31χρονος Ίβιτσα Κόστελιτς (αδερφός της Γιανίτσα, η οποία παραμένει ακόμα η μοναδική αθλήτρια του αλπικού σκι που έχει ανέβει τέσσερις φορές στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες), κατάκτησε δύο ασημένια μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ, στο σλάλομ και το αλπικό σύνθετο, φτάνοντας τελικά στα τρία ασημένια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στην πολύτιμη συλλογή του προστίθεται ακόμα ένα χρυσό από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεν Μόριτζ της Ελβετίας, το 2003.

  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.