Αθώα η Μπαλσιουνάιτε

Ανεπαρκή στοιχεία δηλώνει ότι έχει η ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού της Λιθουανίας για την υπόθεση της Ζιβίλε Μπαλσιουνάιτε.
Δημοσίευση: 03/12/2010 - 12:14
Η 31χρονη Λιθουανή είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από έλεγχο ούρων που είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, αφού παρατηρήθηκε ότι δεν υπήρχαν τα επιτρεπτά όρια στις τιμές της ανδρικής ορμόνης, τεστοστερώνης σε σχέση με τις τιμές τις επιτεστοστερώνης.

Η ομοσπονδία της χώρα με σχετικό δημοσίευμα ανέφερε:  "Ακούγοντας τα επιχειρήματα αλλά και κρίνοντας από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού της Λιθουανίας αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε να αποδειχθεί η ενοχή της αθλήτριας και να την τιμωρήσουμε". 

"Αν η διεθνή ομοσπονδία αποφασίσει ότι τα δεδομένα που της δίνουμε είναι σωστά τότε η υπόθεση θα μπει στο αρχείο. Αν όμως πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχουν επιπλέον στοιχεία, τότε μπορούμε να την επανεξετάσουμε" είπε ο υπεύθυνος της ομοσπονδίας της χώρας, Αρτούρας Γκιμζάουσκας.

Η Μπαλτσιουνάιτε πάντως θα μείνει σε διαθεσιμότητα μέχρι η IAAF να ανακοινώσει την ετυμηγορία της.
Το μη αρνητικό δείγμα βρέθηκε στον μαραθώνιο που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Βαρκελώνης.