Κορυφαίος της Ευρώπης ο Ολύμπιος θεός

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και η αγωνιστική παρουσία του Ηλία Ηλιάδη στο 2010, υποχρέωσαν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (IJF) να αναδείξει τον έλληνα πρωταθλητή κορυφαίo τζουντόκα της χρονιάς στη "γηραιά ήπειρο".

Παρά τους τραυματισμούς του, ο Ηλιάδης φέτος ανακηρύχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία κάτω των 90 κιλών, που ήταν και η κορυφαία διάκριση της χρονιάς.

Όμως ο έλληνας τζουντόκα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βιέννης ήταν τρίτος, όπως επίσης στο παγκόσμιο κύπελλο της Μαδρίτης και το παγκόσμιο κύπελλο του Σάο Πάουλο.

Στα γκραν σλαμ της Μόσχας και του Ρίο ντε Τζανέιρο κατετάγη πέμπτος, ενώ πριν από λίγες ημέρες, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων, σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Έτσι η απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν εύκολη, ανακηρύσσοντας παμψηφεί τον Ηλία Ηλιάδη κορυφαίο τζουντόκα της Ευρώπης. Ο ίδιος δήλωσε γι αυτή την διάκριση:

“Δεν είναι μικρό πράγμα μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω σοβαρών τραυματισμών και προβλημάτων υγείας να βρίσκεσαι ξανά στην κορυφή. Νοιώθω δικαιωμένος. Νοιώθω ότι ο ιδρώτας μου και η υπερπροσπάθεια που κατέβαλα τα τελευταία δύο χρόνια με οδήγησαν κάπου. Είναι τεράστια τιμή για μένα να δέχομαι από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία τον σχετικό τίτλο, για δεύτερη φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Ο τίτλος αυτός μου δίνει δύναμη να συνεχίσω σε ακόμη πιο έντονους ρυθμούς, ενώ αποτελεί και ένεση ηθικού ενόψει της επόμενης χρονιάς όπου με περιμένουν ένα σωρό αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι οποίες θα κρίνουν και την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου”.

Ο έλληνας Τζουντόκα κάνοντας τον απολογισμό της χρόνιας, ανέφερε:

“Ακόμη και τότε που υπέφερα από τους πόνους, έλεγα ότι το παγκόσμιο του Τόκιο ήταν ο μεγάλος μου στόχος για το 2010. Όσοι ήταν δίπλα μου, είμαι σίγουρος πως πίστευαν σε μένα και στα όσα έλεγα. Κάποιοι, ίσως να μην έδιναν ιδιαίτερο βάρος στα λόγια ενός αθλητή που είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας. Πιστεύω ότι το μετάλλιο αυτό, έκανε τους πάντες να αλλάξουν γνώμη για μένα. Αλλά και η γενικότερη πορεία μου μέσα στη χρονιά, αφού έλαβα μέρος σε επτά διοργανώσεις και μόλις σε μία δεν μπόρεσα να βρεθώ μέσα στην επτάδα της κατηγορίας μου. Όμως δεν μένω σε αυτά που έχω ήδη καταφέρει, αλλά σε όλα όσα προγραμματίζω να πετύχω μέσα στο 2011. Οι στόχοι μου παραμένουν υψηλοί και ο πήχης πλέον έχει ανέβει. Συνεχίζω στους ίδιους προπονητικούς ρυθμούς και με τη βοήθεια του προπονητή μου, του Νίκου Ηλιάδη αλλά και ολόκληρου του τεχνικού τιμ και των συναθλητών μου, βάζω στόχο για την κορυφή”.

Η επόμενη αγωνιστική δοκιμασία για τον Ηλία Ηλιάδη θα είναι το γκραν σλαμ του Τόκιο, το τριήμερο 10-12 Δεκεμβρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.