Ελληνικό χρώμα στο μίτινγκ του Μπούμπκα

Με τη συμμετοχή των Κώστα Φιλιππίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου θα πραγματοποιηθεί το μίτινγκ του επί κοντώ στο Ντόνετσκ.

Με τη συμμετοχή των Κώστα Φιλιππίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου θα πραγματοποιηθεί το μίτινγκ του επί κοντώ στο Ντόνετσκ το Σάββατο. Οι δυο Έλληνες αθλητές θα πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση και θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν την ετοιμότητά τους, εν όψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Από εκεί και πέρα, η Κατερίνα Στεφανίδη θα λάβει μέρος  στο τουρνουά του Μπέρμιγχαμ.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: «Προβλήματα συμπεριφοράς δεν παρουσίασε ποτέ. Ο Ρενό Λαβιλενί, εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι .καλό παιδί. Παιδί με τρόπους. Στο Ντόνεντσκ, στο μίτινγκ που διοργανώνει αύριο (15/2) ο περίφημος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα, ο Γάλλος θα προσπαθήσει να φανεί αγενής. Στην πραγματικότητα θα προσπαθήσει να κάνει πράξη, αυτό που αρκετοί προσπάθησαν τα τελευταία 20 χρόνια, όμως, κανείς δεν κατάφερε. Ο Λαβιλενί με ατομικό και εθνικό ρεκόρ 6,08 μ., δείχνει σε θέση να κυνηγήσει το 6,15 μ. του Ουκρανού και θα επιδιώξει να το κάνει στο Ντόνετσκ. Στην πόλη που το 1993 επιτεύχθηκε το συγκεκριμένο ρεκόρ, στο ίδιο στάδιο, όπου και η Γελένα Ισινμπάγεβα βελτίωσε στο παρελθόν το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών. Και το κυριότερο; Μπροστά στα μάτια του Σεργκέι Μπούμπκα.

Ο Γάλλος δεν θα είναι όμως ο μοναδικός από τους αθλητές που θα ξεχωρίσουν. Ο Κώστας Φιλιππίδης μετά το 5,77 μ. του πρωταθλήματος, βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Για τον αθλητή του Δημήτρη Κυτέα μια επίδοση πάνω από το φράγμα των 5,80 μ. θα είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη στην πορεία της σεζόν. Αλλωστε ο αθλητής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και οποιαδήποτε επίδοση ακόμη και πάνω από το δικό του 5,83 μ., δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη. Στους άνδρες ξεχωρίζει ακόμη ο Πολωνός Πάβελ Βοζεκόφσκι. 

Στο .πάρτι επί κοντώ του Σεργκέι Μπούμπκα δεν θα είναι μόνο ο Φιλιππίδης, αλλά και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με το εντυπωσιακό 4,72 μ., έβαλε το όνομα της  στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και παράλληλα τις βάσεις για μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση της Στοκχόλμης και να .στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις αντιπάλους της, ενόψει Παγκοσμίου. Η κορυφαία φέτος στον κόσμο Ανα Ρογκόβσκα, η Γερμανίδα Σίλκε Σμπίγκελμπουργκ, που όπως και η Κυριακοποπουλου έχει ξεπεράσει τα 4,72 μ., αλλά και  η ολυμπιονίκης Φαμπιάνα Μούρερ θα είναι παρούσες στον αγώνα. Το μίτινγκ επί κοντώ του Ντόνετσκ, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στάσεις του αγωνίσματος στη σεζόν. Παραδοσιακά, στο μίτιντκ του Μπούμπκα, μετέχουν οι κορυφαίοι της σεζόν, την διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους προσωπικότητες του αθλητισμού, η μουσική δε σταματά να παίζει ούτε λεπτό και ο κόσμος στις εξέδρες είναι πολύς και ενθουσιώδης. 

Σε ένα άλλο σπουδαίο μίτινγκ της Γηραιάς ηπείρου, στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, θα βρίσκεται αύριο (15/2) η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, στην καλύτερη σεζόν της ζωής της, έχει πανηγυρίσει ήδη νέο ρεκόρ με 4,55 μ. και έχει συνηθίσει τις πτήσεις πάνω από τα 4,50 μέτρα. Στη Βρετανία, στον ένα και μοναδικό αγώνα της μακριά από τις ΗΠΑ, θα προσπαθήσει να ανέβει ακόμη υψηλότερα κι αν είναι δυνατόν να καταρρίψει το φράγμα των 4,60 μ., που είναι ο στόχος της στη σεζόν. Το μεγάλο όνομα του αγώνα είναι η Χόλι Μπλίσντειλ, που με 4,73 μ. έχει την δεύτερη επίδοση στον κόσμο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.