Αποκλεισμός από την 8άδα του ομαδικού για τους παίδες

Πλησίασαν την πρόκριση στο ταμπλό του ομαδικού και την έχασαν στις λεπτομέρειες οι παίδες στην Τσεχία.

Πλησίασαν την πρόκριση στο ταμπλό του ομαδικού και την έχασαν στις λεπτομέρειες οι παίδες στην Τσεχία. Προχώρησαν με δύο νίκες στον προκριματικό τους όμιλο, όμως το βράδυ κάμφθηκαν από την Τουρκία στο καθοριστικό ματς για την προνομιούχο 1η θέση. Έτσι, αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση και δεν πέρασαν ως 2οι, όπως λαθεμένα γράφτηκε απ΄την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε προηγούμενη δημοσίευση. Οι Τσέχοι άλλαξαν το σύστημα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αντί για 16άδα έχουν 8άδα φέτος στα νοκ άουτ, όμως αυτό δεν το ανέφεραν στο prospectus των αγώνων. Την ελληνική ομάδα συγκροτούν στο Χοντονίν ο 14χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος και ο 15άχρονος Στράτος Δαμιανής! Στο ομαδικό νεανίδων η Ελλάδα με τις Χριστιάνα Κανάρη, Θάλεια Κορδούτη και Γεωργία Χατζηλυγερούδη μετείχε σε γκρουπ των τριών ομάδων και τερμάτισε στην 3η θέση με δύο ήττες.
Στο ομαδικό παίδων, όπου κάθε αγώνας γίνεται με το σύστημα «κορμπιγιόν», μετέχουν 28 ομάδες κι έγιναν 8 προκριματικά γκρουπ. Η Ελλάδα ήταν επικεφαλής στο 7ο και κληρώθηκε με την Τουρκία, την Αυστρία και την Πολωνία 2.
Το πρωί βγήκε νικήτρια με 3-1 σε πολύ σκληρή αναμέτρηση με την Αυστρία. Δύο ατομικές νίκες σημείωσε ο Σγουρόπουλος, ενώ είχε θετικό αποτέλεσμα και στο διπλό με τον Δαμιανή. Έκαμψε τον Μίκαελ Τρινκ με 3-0 σετ και τον Κριστιάν Φρίντριχ με 3-1. Στο διπλό οι αθλητές του Α.Ο. Ταταύλα επικράτησαν πάρα πολύ δύσκολα εναντίον των Τρινκ/Φρίντριχ με 3-2 και από 1-2 πίσω στο σκορ. Στην έναρξη του παιχνιδιού ο Δαμιανής προηγήθηκε 2-0 του Φρίντριχ, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-2. 
Το μεσημέρι ήρθε νέα νίκη με  3-1 αυτή τη φορά κόντρα στην Πολωνία Β. Ο Σγουρόπουλος ήταν και πάλι μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς κατέβαλλε τόσο τον  Σάμουελ Κουλζίτσκι, όσο και τον Καμίλ Ουρμπάνοβιτς με 3-0 σετ. Στην αρχή του αγώνα ο Δαμιανής κάμφθηκε 3-1 από τον Ουρμπάνοβιτς, αλλά στο διπλό το ελληνικό δίδυμο αποδείχτηκε ξανά πολύ δυνατό και ξεπέρασε τους ίδιους αντιπάλους με 3-1 σετ.
Πιο αργά σήμερα τα παιδιά αντιμετώπισαν την Τουρκία, που επίσης είχε επιβληθεί της Αυστρίας και της Πολωνίας Β. Η νικήτρια ομάδα έπαιρνε αυτομάτως την πρόκριση κι αυτή τελικά ήταν η Τουρκία με σκορ 3-1. Οι γείτονες ήρθαν 1οι στο 7ο γκρουπ με 6 βαθμούς, η Ελλάδα ακολούθησε με 5 (3η κατετάγη η Αυστρία και 4η η Πολωνία Β), πάντως, ανεξάρτητα από τον αποκλεισμό, είναι θετικό, που θεωρητικά υπολογίζεται στις θέσεις 9-16 του τουρνουά. Στον αγώνα με τους Τούρκους πέτυχε τη μοναδική νίκη ο Στράτος Δαμιανής. Έκαμψε με 3-2 σετ τον Ζανί Σαχίν και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που ήταν αήττητος στις δύο πρώτες αναμετρήσεις με την Αυστρία και την Πολωνία Β, υπέστη δύο ήττες απέναντι στην Τουρκία. Αρχικά από τον Αμπντουλάχ Γινγκελέρ με 3-1 και μετά από τον Σαχίν με 3-0. Ενδιάμεσα τα δύο παιδιά έχασαν και το διπλό με 3-0 από τους ίδιους αθλητές.
Στο ομαδικό νεανίδων έγιναν 8 προκριματικά γκρουπ και η Ελλάδα κληρώθηκε στο 5ο με αντιπάλους την Πολωνία (επικεφαλής) και την Ιταλία. Τα κορίτσια προσπάθησαν, ειδικά στην 1η αγωνιστική με την Πολωνία είχαν μεγάλη ευκαιρία για σπουδαία νίκη, όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους.
Το πρωί λοιπόν, έδωσαν ντέρμπι με το 1ο φαβορί του ομίλου ώσπου λύγισαν με 3-2. Στο πρώτο επί μέρους ματς η Γεωργία Χαζτηλυγερούδη έχασε 3-0 από τη Ναταλία Μπαγιόρ. Η Χριστιάνα Κανάρη ισοφάρισε όταν επικράτησε 3-2 της Τζοάνα Κεντρόβσκα και η Θάλεια Κορδούτη έκανε το 2-1 για την ελληνική πλευρά όταν κατέβαλλε με 3-0 την Παουλίνα Κνίζεβσκα. Στη συνέχεια η Χατζηλυγερούδη άρχισε ιδανικά απέναντι στη Κέντροβσκα. Βρέθηκε μπροστά με 2-0, όμως τα πράγματα ανατράπηκαν και γνώρισε δεύτερη ήττα με 3-2 σετ. Στο φινάλε η Κανάρη έχασε 3-0 από τη Μπαγιόρ και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Το μεσημέρι έγινε ο αγώνας με την Ιταλία. Στο εναρκτήριο ματς η Κανάρη έκαμψε την αντίσταση της Βερόνικα Μοσκόνι με 3-1, όμως η συνέχεια ήταν εντελώς αρνητική. Ήρθαν τρεις ήττες με 3-0 σετ στα παιχνίδια της Κορδούτη με τη Τζόρτζια Πικολίν, της Χατζηλυγερούδη με την Μπιάνκα Μπράτσο και της Κορδούτη με τη Μοσκόνι και οι Ιταλίδες έφτασαν στην τελική επικράτηση με 3-1. Το βράδυ κατέκτησαν και την πρωτιά στο 5ο γκρουπ (3-2 την Πολωνία), ενώ η Ελλάδα έμεινε στους 2 βαθμούς και περιορίστηκε στην 3η θέση.
ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 
Στην Ελλάδα στο μεταξύ, η προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στρέφεται στους παίδες και τις κορασίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Φεβρουαρίου. Ο λόγος είναι τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας (αθλητές και αθλήτριες έως 15 ετών). Και μπορεί οι αγώνες να περιλαμβάνουν μόνο το απλό ατομικό, αλλά όπως έγινε και πριν από λίγο καιρό, με την αντίστοιχη διοργάνωση των νέων, αφορούν επίσης το διπλό, αλλά και το ομαδικό. Πρώτον, από τις συνολικές προκρίσεις στο απλό προκύπτουν και τα ζευγάρια του διπλού για την τελική φάση και δεύτερον θα υπολογιστούν κατά τον ίδιο τρόπο και οι προκρίσεις για το ομαδικό. Η καινοτομία για το ομαδικό ισχύει σε παίδες και κορασίδες από την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Προκριματικές συναντήσεις θα γίνουν σε έξι περιοχές της χώρας και είναι η Αττική, η Βόρεια Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και η Χίος. Η αγωνιστική δράση θα καταγραφεί αντίστοιχα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και τη Χίο.
Στο απλό παίδων οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 413 και στο απλό κορασίδων τις 170. Στην Αττική πρόκειται ν’ αγωνιστούν 141 αθλητές και 68 αθλήτριες. Στη Θεσσαλονίκη 122 και 37 αντίστοιχα, στην Πάτρα 55 και 16, στην Ανατολική Μακεδονία 48 και 12, στη Θράκη 30 και 26 και στη Χίο 17 αγόρια και 11 κορίτσια. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει γκρουπ στο πρώτο στάδιο και νοκ άουτ ματς στο δεύτερο. Όλα τα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων θα δημοσιευτούν την προσεχή εβδομάδα στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, στη διεύθυνση www.httf.gr. Η τελική φάση είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 25-27 Απριλίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.