Αποχώρησε από την ενεργό δράση η Δέσποινα Σολωμού

Την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση επισημοποίησε η Δέσποινα Σολωμού, στο περιθώριο της εκδήλωσης του σωματείου ΑΝΟ Σκαθάρια Μεταμόρφωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία μάλιστα του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, και της ομοσπονδιακής προπονήτριας, Μαρίας Θηβαίου.

Την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση επισημοποίησε η Δέσποινα Σολωμού, στο περιθώριο της εκδήλωσης του σωματείου ΑΝΟ Σκαθάρια Μεταμόρφωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία μάλιστα του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, και της ομοσπονδιακής προπονήτριας, Μαρίας Θηβαίου. Η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, με πλήθος διεθνών διακρίσεων στο ενεργητικό της, πήρε τη δύσκολη απόφαση σε ηλικία 24 ετών, κρίνοντας ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ότι ο κύκλος της στο άθλημα είχε κλείσει. Η Σολωμού δεν είχε περιληφθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το World Trophy, που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου στο Μεξικό, δίνοντας μία… πρόγευση της απόφασής της να σταματήσει.

Η Δέσποινα Σολωμού συμμετείχε στην καριέρα της σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας την 8η θέση στο ντουέτο το 2012 στο Λονδίνο και τη 10η το 2008 στο Πεκίνο. Μετείχε ακόμη σε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατη τη διοργάνωση της Βαρκελόνης, το περασμένο καλοκαίρι, όπου μάλιστα είχε και την καλύτερη παρουσία της, παίρνοντας την έβδομη θέση σε σόλο και ντουέτο (ελεύθερο και τεχνικό πρόγραμμα). Μετείχε επίσης σε τέσσερα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2006, 2008, 2010, 2012), καταλαμβάνοντας συνολικά έξι φορές την τέταρτη θέση, ενώ ως νεάνιδα είχε καταφέρει, μαζί με τη Νεκταρία Ραμνιώτη, να «σπάσουν» την απόλυτη κυριαρχία της Ρωσίας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ντουέτο στο Ευρωπαϊκό του 2007. Συνολικά ως νεάνιδα κατέκτησε έντεκα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ένα χάλκινο σε Παγκόσμιο (με το κόμπο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.