Σπουδαία νίκη 3-2 για την Ενεμπόν του Κρεάνγκα

Τις μεγάλες τις δυνατότητες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαίωσε χτες βράδυ η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα! Αφού προκρίθηκε στα νοκ άουτ ως νικήτρια του γκρουπ C, στον 1ο γύρο των προημιτελικών κατάφερε ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα επικρατώντας 3-2 της πρωταθλήτριας Ρωσίας UMMC.

Τις μεγάλες τις δυνατότητες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαίωσε χτες βράδυ η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα! Αφού προκρίθηκε στα νοκ άουτ ως νικήτρια του γκρουπ C, στον 1ο γύρο των προημιτελικών κατάφερε ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα επικρατώντας 3-2 της πρωταθλήτριας Ρωσίας UMMC.

Βεβαίως, το αποτέλεσμα είναι απολύτως ρευστό (κοντά και τα σετ με 11-9 για τους νικητές) και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στη Βερκνάγια, ωστόσο δεν είναι λίγο να κάμπτεις τη νικήτρια του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) το 2013 και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012. Το γαλλικό κλαμπ διατήρησε σοβαρές ελπίδες πρόκρισης με τη νίκη, που σημείωσε μπροστά στους εκατοντάδες φίλους της και η βοήθεια του Έλληνα πρωταθλητή σε αυτό υπήρξε άλλη μία φορά πολύ σημαντική. Πριν δούμε αναλυτικότερα το παιχνίδι να σημειώσουμε ότι ο αυριανός επαναληπτικός της Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη με τη Νιντερόστεριχ στην Αυστρία θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv στις 20:45 ώρα Ελλάδας.

Ο αγώνας στο Ενεμπόν έδειχνε ισορροπημένος με τη ρωσική ομάδα πάντως, να έχει πλεονέκτημα στη θέση 1 λόγω της παρουσίας του αριστερόχειρα άσου Ζουν Μιζουτάνι, ο οποίος φιγουράρει στο νούμερο 13 της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης. Πράγματι ο Ιάπωνας πρωταθλητής πέτυχε, έστω με μεγάλη δυσκολία, δύο νίκες, όμως από κει και πέρα η τριάδα της Ενεμπόν ήταν .άψογη και παίρνοντας το… σύνθημα από τη νίκη του Κρεάνγκα (νούμερο 71 στο παγκόσμιο ranking list του Ιανουαρίου) έφτασε στη νίκη.

Ο σημερινός «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα κόντρα στον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Νο 40). Πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 κι επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση. Κατέκτησε εύκολα το 1ο σετ, ενώ στο 3ο και το 4ο είχε τον πρώτο λόγο σε όλους τους κρίσιμους πόντους και επικράτησε οριακά. Όταν αντιμετώπισε τον Μιζουτάνι η ομάδα του είχε ξαναπάρει το προβάδισμα χάρη στην πολύ δύσκολη νίκη του παγκόσμιου πρωταθλητή του διπλού ανδρών Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι επί του Πορτογάλου Ζοάο Μοντέιρο με 3-2 σετ.

Ο ίδιος είχε ήδη καλή ψυχολογία από τη δική του αξιόλογη εμφάνιση και προσπάθησε να επαναλάβει τη νίκη, που είχε κάνει επί του Ιάπωνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 1-0, όμως ο Μιζουτάνι άρχισε να βελτιώνει την απόδοσή του από τα τέλη του 2ου σετ. Ο Κρεάνγκα έσωσε εκεί δύο σετ μπολ, όμως στο τέλος ισοφαρίστηκε, ενώ στο 4ο σετ έσωσε τρία ματς μπολ (7-10), αλλά και πάλι κάμφθηκε στην παράταση για το τελικό 3-1. Ως συνέπεια πάντως, της εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς η Ενεμπόν δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία για τη νίκη και διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-UMMC Βερκνάγια 3-2:

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Αλεξάντερ Σιμπάεφ 3-1 (11-4, 7-11, 11-9, 11-9)
Ντμίτρι Προκόπκοφ-Ζουν Μιζουτάνι 1-3 (11-9, 9-11, 8-11, 8-11)
Τσεν Τσίεν Αν-Ζοάο Μοντέιρο 3-2 (8-11, 11-3, 11-5, 7-11, 11-4)
Κρεάνγκα-Μιζουτάνι 1-3 (11-6, 11-13, 6-11, 10-12)
Προκόπκοφ-Σιμπάεφ 3-0 (11-7, 11-7, 11-0)

Η Ανζέ δίνει αύριο τη ρεβάνς με τη Νιντερόστεριχ κι έχει ψαλιδισμένες τις ελπίδες πρόκρισης ύστερα από την ήττα με 3-1 στην έδρα της. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Γκιώνης (που μεταβαίνει σήμερα το πρωί κατευθείαν στη Βιέννη) και οι συμπαίκτες του δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο από το να παλέψουν για την υπέρβαση. Ο αγώνας γίνεται στο Σβέσατ και αρχίζει στις 20:45 ώρα Ελλάδας (19:45 τοπική).

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΟΥΑΖ

Το βράδυ της Παρασκευής γινόταν μία ακόμα αναμέτρηση για τα προημιτελικά του θεσμού. Επίσης στη Γαλλία και μάλιστα επρόκειτο για καθοριστική ρεβάνς. Η Ποντουάζ Σερζί λοιπόν, πρώην ομάδα του Γκιώνη συνέτριψε με 3-0 τη Βέρντερ Βρέμης και πέρασε στα ημιτελικά με εντυπωσιακή ανατροπή. Πριν από μία εβδομάδα είχε χάσει 3-0 στη Γερμανία κρατώντας ως ουσία μόλις πέντε σετ και χτες αναδείχτηκε εκείνη νικήτρια με το ίδιο σκορ και τα σετ αυτά της φάνηκαν υπερπολύτιμα.

Με τα ίδια αντίπαλα ζευγάρια ήρθαν τα.ανάποδα αποτελέσματα σε σχέση με το πρώτο ματς, επιπλέον η Ποντουάζ έχασε μόνο δύο σετ κι ευνοημένη στο σύνολο αυτών κι από τους δύο αγώνες (14 υπέρ-11 κατά) προκρίθηκε στην 4άδα! Κι ακριβώς επειδή υπήρξε αυτή η απρόσμενη εξέλιξη αξίζει να προσθέσουμε ότι ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας κατέβαλε με 3-1 σετ τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι (ήττα 3-2 στη Γερμανία), ο Κινέζος Γουάνγκ Τζιαν Ζουν με 3-0 τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν (είχε χάσει 3-2 στον πρώτο προημιτελικό) και ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον με 3-1 τον Ρουμάνο Κονσταντίν Τσιότι (ήττα 3-1 στον πρώτο αγώνα)! Η Ποντουάζ, που έγινε η πρώτη ομάδα της 4άδας, περιμένει να μάθει την επόμενη αντίπαλό της από τον επαναληπτικό της Νιντερόστεριχ με την Ανζέ.   

Πέρα από τον αγώνα της Ανζέ διεξάγεται την Κυριακή άλλη μία σπουδαία συνάντηση για το Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Στη Γερμανία η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης (και προσεχή ομάδα του Γκιώνη) Μπορούσια Ντίσελντορφ θα υποδεχτεί την κάτοχο του τίτλου ρωσική Όρενμπουργκ. Ο αγώνας αρχίζει στις 14:00.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.