Το Σαββατοκύριακο τα προκριματικά του Πανελληνίου εφήβων-νεανίδων

Η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων (αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών) στα ατομικά αγωνίσματα δίνει συνέχεια αύριο και μεθαύριο στην εσωτερική δραστηριότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων (αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών) στα ατομικά αγωνίσματα δίνει συνέχεια αύριο και μεθαύριο στην εσωτερική δραστηριότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Προκριματικά με μία σημαντική αλλαγή, καθώς μπορεί οι αγώνες να περιλαμβάνουν μόνο το απλό ατομικό, όμως αφορούν και το ομαδικό. Τα τελευταία χρόνια από τις συνολικές προκρίσεις στο συγκεκριμένο αγώνισμα προέκυπταν για την τελική φάση και τα ζευγάρια του διπλού, ενώ από φέτος υπολογίζονται με ανάλογο τρόπο και οι προκρίσεις για το ομαδικό. Προκριματικές συναντήσεις θα γίνουν σε έξι περιοχές της χώρας και είναι η Αττική, η Βόρεια Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και η Χίος. Η αγωνιστική δράση θα καταγραφεί αντίστοιχα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και τη Χίο.

Η διοργάνωση αποτελεί την εκκίνηση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα των νεαρών ηλικιών για την περίοδο 2013-2014. Τον Φεβρουάριο ακολουθούν τα προκριματικά σε παίδες-κορασίδες και τον Μάρτιο σε παμπαίδες-παγκορασίδες. Στο απλό εφήβων οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 363 και χωρίζονται σε 114 στην Αττική, 93 στη Βόρεια Ελλάδα, 65 στην Πάτρα, 35 στη Θράκη, 38 στην Ανατολική Μακεδονία και 18 στη Χίο. Στο απλό νεανίδων έχουν γίνει 153 δηλώσεις συμμετοχής και χωρίζονται σε 54 στην Αττική, 29 στη Βόρεια Ελλάδα, 25 στη Θράκη, 19 στην Πελοπόννησο, 12 στην Ανατολική Μακεδονία και 14 στη Χίο. Η τελική φάση είναι προγραμματισμένη για τις 12 και 13 Απριλίου.
Σε κάθε περιοχή οι προκριματικοί θα ολοκληρωθούν σε μία ημέρα. Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χίο οι αγώνες θα διεξαχθούν μόνο το Σάββατο, ενώ στην Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα την Κυριακή. Όλα τα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων θα δημοσιευτούν την προσεχή εβδομάδα στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, στη διεύθυνση www.httf.gr.

Το σύστημα διεξαγωγής ων προκριματικών περιλαμβάνει γκρουπ στο πρώτο στάδιο και νοκ άουτ ματς στο δεύτερο. Γι’ άλλη μια χρονιά τα διπλά της τελικής φάσης θα σχηματιστούν από τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα προκριθούν στο απλό, ενώ για το ομαδικό η προκήρυξη του πρωταθλήματος ορίζει ότι: Θα επιλεγούν περίπου 12 ομάδες εφήβων και περίπου 8 νεανίδων. Η επιλογή θα γίνει από την Τεχνική Επιτροπή με βάση τον πίνακα αξιολόγησης, που θα έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο από τη διεξαγωγή της τελικής φάσης μήνα. Οι ομάδες θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα: 

– Αναλογικά με την εκπροσώπηση όλων των περιοχών της Ελλάδας.
– Από σωματεία που έχουν προκρίνει τουλάχιστον 2 αθλητές/τριες στην τελική φάση του απλού
– Από σωματεία, που έχουν προκρίνει έναν αθλητή (μία αθλήτρια) στην τελική φάση του απλού με σειρά αξίας σύμφωνα με το ισχύον την ημέρα της επιλογής ranking list για τους 3 πρώτους αθλητές (-τριες) του κάθε σωματείου.
Να υπογραμμίσουμε ότι τα σωματεία πρέπει από τώρα να δηλωθούν και στο ομαδικό του πρωταθλήματος (είναι σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής στο on line σύστημα της ομοσπονδίας) άσχετα αν δεν προβλέπονται προκριματικά και να θυμίσουμε ότι το σύστημα με την επιλογή των ομάδων της τελικής φάσης μέσα από τις προκρίσεις του απλού εφαρμόστηκε και πέρσι, αλλά μόνο στο Πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013
Τον πίνακα αξιολόγησης των σωματείων για το 2013 γνωστοποίησε και επίσημα η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών, που την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α1 εθνική κατηγορία σε άνδρες και γυναίκες, είναι το κορυφαίο σωματείο και θυμίζουμε ότι γι’ αυτή την πρωτιά έλαβε ειδική βράβευση από την ομοσπονδία στην πρόσφατη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας. Δεύτερος είναι ο Ολυμπιακός, ενώ πολύ ευχάριστο γεγονός είναι η άνοδος του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στην 3η θέση. Η πρόοδος της Περιφέρειας μάλιστα, αποτυπώνεται και στο στοιχείο ότι μέσα στην πρώτη 10άδα βρίσκονται τέσσερα ακόμα επαρχιακά σωματεία και είναι οι Φοίνικες Πάτρας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Παγχιακός και η Έδεσσα. Οι πρώτες 20 ομάδες στην τελευταία αξιολόγηση και οι βαθμοί τους έχουν ως εξής (στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και την ενότητα «ανακοινώσεις» έχει αναρτηθεί ολόκληρος ο πίνακας):

1. Α.Σ. Πέρα Αθηνών 1621 βαθμοί
2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1392
3. Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 1247
4. Α.Ο. Δ.Α.Ο. Ταύρου 1122
5. Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας
6. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης 946
7. Γ.Α.Σ. Ελευσίς 884
8. Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 864
9. Παγχιακός Γ.Σ. 815
10. Ο.Ε.Α. Έδεσσας 768
11. Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας 749
12. Γ.Σ. Άρης Βούλας 746
13. Α.Ο. Παγώνα Πάτρας 726
14. Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας 720
15. Α.Ο. Καρέα 697
16. Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 652
17. Α.Ο.Σ. Τελαμών 651
18. Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης 633
19. Ο.Ε.Α. Βέροιας 632
20. Γ.Ν.Ο. Άρης Νίκαιας 616


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.