Συμμετοχή στο δυνατό όπεν του Κατάρ δήλωσε ο Γκιώνης

Το World Tour του Κατάρ είναι παραδοσιακά από τα πιο δυνατά στη σειρά των επαμειβόμενων όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Κορυφαίοι αθλητές κι αθλήτριες συνηθίζουν να τσεκάρουν εκεί την αγωνιστική τους κατάσταση και φέτος, μέσα στα ηχηρά ονόματα του χώρου που θα βρεθούν στην Ντόχα, θα είναι και ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Το World Tour του Κατάρ είναι παραδοσιακά από τα πιο δυνατά στη σειρά των επαμειβόμενων όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Κορυφαίοι αθλητές κι αθλήτριες συνηθίζουν να τσεκάρουν εκεί την αγωνιστική τους κατάσταση και φέτος, μέσα στα ηχηρά ονόματα του χώρου που θα βρεθούν στην Ντόχα, θα είναι και ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών δήλωσε συμμετοχή στο όπεν της πρωτεύουσας του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 23 Φεβρουαρίου. Η λίστα των συμμετοχών οριστικοποιήθηκε σήμερα και θυμίζει κάτι από Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς περιλαμβάνει 143 άνδρες και 98 γυναίκες από 40 χώρες όλων σχεδόν των ηπείρων!

Εφόσον ο Γκιώνης πάει στο Κατάρ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε World Tour για το 2014. Στην αμέσως προηγούμενη, στη 1 Δεκεμβρίου του 2013 στη Στοκχόλμη, κατάφερε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του σουηδικού όπεν. Στην Ντόχα θα βρεθεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό του αγωνίσματος, λόγω της υψηλής θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 33 τον Ιανουάριο) και θα κυνηγήσει καλό πλασάρισμα με ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Άλλωστε, το τουρνουά ανήκει στην κατηγορία των Super Series, θα είναι παρούσες οι μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος (Κίνα, Γερμανία, Ιαπωνία, Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Αυστρία κ.α.) και θα εκπροσωπηθούν από κορυφαίους αθλητές.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει σκοπό να μετάσχει και στο διπλό, όμως δεν έχει κλείσει παρτενέρ και θ’ αναζητήσει στην πορεία. Στην Ντόχα αναμένεται να πάει και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και όπως στη Στοκχόλμη να καθοδηγήσει τον αθλητή του. Λίγες ημέρες πριν θα είναι μαζί και στη Λωζάννη για το Europe Cup (το πρώην ΤΟΠ 12 της Ευρώπης), που αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο του 34χρονου «αμυντικού». Το σπουδαίο ατομικό event θα γίνει από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου.    

Το ιστορικό όπεν του Κατάρ, που διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1994, διαθέτει το  υψηλότερο χρηματικό έπαθλο στα World Tour. Όπως ανακοινώθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου μάλιστα, φέτος προσφέρει ακόμα πιο μεγάλο οικονομικό κίνητρο στους αθλητές, καθώς θα μοιράσει συνολικά 500.000 αμερικανικά δολάρια, όταν το αμέσως επόμενο όπεν στη σχετική λίστα είναι αυτό της Κίνας με 350.000 δολάρια.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θ’ απονέμεται χρηματικό έπαθλο από το άνοιγμα των γύρων στο απλό σε άνδρες και γυναίκες. Στα ταμπλό των «64» όσοι αποκλειστούν από τον 1ο γύρο θα λάβουν 1.500 δολάρια! Μέχρι τώρα οι αθλητές/τριες έπρεπε να προχωρήσουν μέχρι τους/τις «32» για να εξασφαλίσουν έστω ένα μικρό οικονομικό όφελος. Ο νικητής και η νικήτρια του απλού θα πάρουν από 35.000 δολάρια, οι φιναλίστ 17.000 και φυσικά υπάρχουν οικονομικά έπαθλα για τους νικητές των διπλών.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΕΝ ΟΨΕΙ…

Στο μεταξύ, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης έχουν τώρα μπροστά τους τα μεγάλα ματς της 8άδας του Τσάμπιονς Λιγκ κι εκεί στρέφουν την προσοχή τους. Αυτή την εβδομάδα προηγείται χρονικά η Ενεμπόν του Κρεάνγκα, η οποία την Παρασκευή το βράδυ θα υποδεχτεί τη ρωσική UMMC Εκατερίνμπουργκ για την πρώτη αγωνιστική των προημιτελικών του θεσμού. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας. Το γαλλικό κλαμπ έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην περσινή νικήτρια του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup), αλλά με τον Έλληνα πρωταθλητή να βρίσκεται σε καλή φόρμα μπορεί σίγουρα να πάρει κάτι ουσιαστικό. Η ρεβάνς θα γίνει στη Βερκνάγια της Ρωσίας στις 28 του μήνα.

Η Ανζέ του Γκιώνη έδωσε την περασμένη Παρασκευή το πρώτο της παιχνίδι με την αυστριακή Νιντερόστεριχ και ως γνωστόν, γνώρισε την ήττα με 3-1 μέσα στη Γαλλία. Είναι το αουτσάιντερ για την πρόκριση, αλλά στον επαναληπτικό θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της για την πρόκριση. Ο αγώνας θα γίνει το βράδυ της προσεχούς Κυριακής, 26 του μήνα, στο Σβέσατ και αρχίζει στις 20:45.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.