Οι Τοπικοί Κυπελλούχοι των ομάδων βετεράνων/ανεξαρτήτων σε πέντε Περιφέρειες της χώρας

Με τους τελικούς για τις περιοχές Αττικής και Νότιας Ελλάδας έφτασε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή της η πρώτη φάση του ομαδικού Κυπέλλου του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, διοργάνωση που γίνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ως γνωστόν αφορά στους βετεράνους και ανεξάρτητους αθλητές.
Δημοσίευση: 13/01/2014 - 21:23

Με τους τελικούς για τις περιοχές Αττικής και Νότιας Ελλάδας έφτασε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή της η πρώτη φάση του ομαδικού Κυπέλλου του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, διοργάνωση που γίνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ως γνωστόν αφορά στους βετεράνους και ανεξάρτητους αθλητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν χτες το απόγευμα στην αίθουσα του Άρη Βούλας και περιλάμβαναν τον τελικό και την αναμέτρηση για τις θέσεις 3-4. Η εκδήλωση προσέλαβε και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς η διοίκηση του Π.Ο.Φ.Επ.Α. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και πρόσφερε μπουφέ στους δεκάδες φίλους του αθλήματος, που παραβρέθηκαν στους συναρπαστικούς αγώνες.
Κυπελλούχος Αττικής και Νότιας Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 είναι ο Άκτωρ και κράτησε τα σκήπτρα από πέρσι. Τοπικοί Κυπελλούχοι Π.Ο.Φ.Επ.Α. έχουν αναδειχτεί επίσης στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για να τελειώσει το πρώτο κομμάτι του θεσμού απομένει να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Κεντρικής Μακεδονίας.  Η τελική φάση αφορά στα πλέι οφ μεταξύ των ομάδων, που κατέκτησαν την πρωτιά σε τοπικό επίπεδο.

Στον τελικό του Κυπέλλου Αττικής και Νότιας Ελλάδας συναντήθηκαν για δεύτερη χρονιά στη σειρά ο Άκτωρ με το Πάνθεο. Έγινε θεαματικό και πολύ ενδιαφέρον ματς ώσπου η ομάδα του Άκτωρα επικράτησε με 4-1. Η παρουσία τριών πολύ σπουδαίων ονομάτων του χώρου αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς βετεράνους και ανεξάρτητους, που βρέθηκαν στο γυμναστήριο. Πέρα από τους πρώην πρωταθλητές Ελλάδας της κατηγορίας ανδρών Χρήστο Λάμη και Γιάννη Κορδούτη, βασικά στελέχη από τον Άκτορα και το Πάνθεο αντίστοιχα, επανέφερε πολύ ευχάριστες αναμνήσεις στον κόσμο και ο Μιχάλης Παγώνης.
Ο αθλητής από την Ελευσίνα, ο οποίος πρωταγωνιστούσε κάποτε στις νεαρές ηλικίες και είχε πολλές πανελλήνιες πρωτιές, άρχισε εδώ και λίγο καιρό να παίζει με τους βετεράνους κι έκανε δελτίο στον Άκτωρα.  

Την 3η θέση στο Κύπελλο Αττικής και Νότιας Ελλάδας κατέκτησε η Γλυφάδα. Στον επίσης δυνατό «μικρό» τελικό έκαμψε την αντίσταση των Ποντίων Μελισσίων με 4-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 4η ομάδα της διοργάνωσης έκανε αυτή την πολύ καλή πορεία προερχόμενη από τη β΄κατηγορία του πρωταθλημάτων Π.Ο.Φ.Επ.Α.

Πριν από την έναρξη των τελικών ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Σταύρος Πλακαντωνάκης έκανε γνωστό ότι στο φετινό Κύπελλο Αττικής/Νότιας Ελλάδας πήραν μέρος 52 σωματεία, ενώ προέτρεψε τους βετεράνους και τους ανεξάρτητους να γραφτούν μέλη στον Όμιλο ώστε να  βοηθήσουν περισσότερο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία του. Μετά το τέλος των αγώνων και της απονομής των επάθλων ο αντιπρόεδρος Άγγελος Μακρής έκοψε τη βασιλόπιτα του Ομίλου παρουσία αρκετών επισήμων από τον δήμο Βάρης-Βουλιαγμένης.

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑ, ΚΟΝΙΤΣΑ, ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ

Στις αρχές Δεκεμβρίου έγιναν στη Δράμα οι αγώνες Κυπέλλου για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το τρόπαιο κατέκτησαν οι Άπαιχτοι Καβάλας επικρατώντας σε συναρπαστικό τελικό των περσινών νικητών Αετών Κομοτηνής με 4-2. Στα ημιτελικά προχώρησαν οι Κένταυροι και οι Βετεράνοι Δράμας, αναμετρήθηκαν στον «μικρό» τελικό κι εκεί κυριάρχησαν οι Δραμινοί με 7-0.

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου έλαβε χώρα στην Πάτρα και την αίθουσα του Φαέθωνα, το 1ο Κύπελλο του Π.Ο.Φ.Επ.Α. για τη Δυτική Ελλάδα. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Βέλους και άφησε στη 2η θέση την ομάδα του Π.Κ.Ε. ΟΤΕ. Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Κεραυνός Πατρών και ο Γανυμήδης Αμαλιάδας.

Τους αγώνες του Τοπικού Κυπέλλου Πελοποννήσου φιλοξένησε το Ζευγολατιό στις 10 Νοεμβρίου. Την 1η θέση πήραν οι Παλαίμαχοι Ζευγολατιού, που ήταν και το φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλαν τον Κεραυνό Καλαμάτας με σκορ 4-1. Τρίτες αναδείχθηκαν οι ομάδες PING PONG STARS Καλαμάτας και Πευκιάς Ξυλοκάστρου.

Η διοργάνωση του Τοπικού Κυπέλλου Δυτικής Μακεδονίας-Ηπείρου έγινε μετά τα μέσα Οκτωβρίου στην Κόνιτσα, που εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει καλή δραστηριότητα στο άθλημα. Ανέλαβε πρώτη φορά αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τους οργάνωσε με επιτυχία. Στον αμφίρροπο τελικό αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες της Φλώρινας, οι Δεινόσαυροι με τους Κροκόδειλους. Τη νίκη και το τρόπαιο κατέκτησαν οι Δεινόσαυροι με σκορ 4-2, ενώ 3ες ήρθαν οι ομάδες βετεράνων ΦΕΑ Ιωαννίνων και Κόνιτσας.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στην Κεντρική Μακεδονία θ' αναμετρηθούν στον τελικό οι Άρχοντες με τη Νέμεσις.