Δυνατή αρχή στη Βέροια στα αναπτυξιακά όπεν του 2014 με 187 αθλητές κι αθλήτριες!

Μέσα σε λίγες ημέρες τα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έγραψαν ιδανικό φινάλε στο 2013 και υποδέχτηκαν το ίδιο γλυκά το 2014. Τα «Τερζάκεια» στην Αθήνα έκλεισαν τη χρονιά με 181 αγόρια και κορίτσια, η Βέροια έφτασε σε ακόμα πιο εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών με 187 αθλητές κι αθλήτριες κι έκανε δυναμική αρχή σε αυτή τη σειρά αγώνων για το νέο έτος.
Δημοσίευση: 12/01/2014 - 23:42
Μέσα σε λίγες ημέρες τα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έγραψαν ιδανικό φινάλε στο 2013 και υποδέχτηκαν το ίδιο γλυκά το 2014. Τα «Τερζάκεια» στην Αθήνα έκλεισαν τη χρονιά με 181 αγόρια και κορίτσια, η Βέροια έφτασε σε ακόμα πιο εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών με 187 αθλητές κι αθλήτριες κι έκανε δυναμική αρχή σε αυτή τη σειρά αγώνων για το νέο έτος.

Πρέπει δε, να επισημανθεί ότι αγωνίστηκαν όλα τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή και δεν καταγράφηκε ούτε μία αποχή! Η πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας φιλοξένησε πρώτη φορά ατομικό τουρνουά με αυτόν τον χαρακτήρα. Ικανοποίησε από κάθε άποψη αθλούμενους, προπονητές και συνοδούς και άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του παλιού αθλητή της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη, διεξήχθησαν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο και τους διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το δήμο της πόλης και το σωματείο Ο.Ε.Α. Βέροιας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Πετρόπουλος στους νέους, ο Δημήτρης Κορδούτης στους παίδες, η Κυριακή Κουλιούρη στις κορασίδες, ο Μιχαήλ-Άγγελος Συμεωνίδης στους παμπαίδες και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις παγκορασίδες.

Οι συμμετοχές χωρίστηκαν σε 26 νέους, 68 παίδες, 48 παμπαίδες, 21 κορασίδες και 24 παγκορασίδες. Εκτός από τις δύο ομάδες της Βέροιας, είχαν αθλητές σωματεία από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τη Φλώρινα, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, τον Βόλο, την Έδεσσα, ακόμα και τη Χίο! Η δράση άρχισε χτες στις 09:00 και ολοκληρώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα ύστερα από... χορταστικό για όλους τους συμμετέχοντες πρόγραμμα αγώνων.
Νωρίς σήμερα το μεσημέρι έγιναν και σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη και τον πρόεδρο του Κ.Α.Π.Α. Βέροιας  Παύλο Παυλίδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα αθλητικά θέματα του δήμου. Στο ίδιο σημείο η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βράβευσε τον δήμο Βέροιας στο πρόσωπο του Παύλου Παυλίδη για τη στήριξη προς το άθλημα και την πολύ καλή μεταξύ τους συνεργασία. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος της Τ.Ε. και α΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης, που κατέδειξε μ' ένα ακόμα ταξίδι στην Περιφέρεια, πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα αναπτυξιακά τουρνουά για την ομοσπονδία, ανέφερε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του: «Το τουρνουά αυτό αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για το νέο έτος. Πριν από λίγες ημέρες τελείωσε μία ονειρεμένη χρονιά για το άθλημα, με το ασημένιο μετάλλιο της εθνικής των ανδρών στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και το χάλκινο του Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό και τώρα υποδεχόμαστε την καινούργια με το ίδιο καλή διάθεση και αισιοδοξία. Με αυτό το πετυχημένο τουρνουά στη Βέροια κάνουμε δυνατή έναρξη στη σειρά των αναπτυξιακών για το 2014 και με βάση τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών πρέπει να ευχαριστήσουμε ξανά τον ανώνυμο γονέα για τη στήριξή του στο άθλημα. Ευχαριστίες απευθύνουμε φυσικά και στον δήμο Βέροιας για την εξαιρετική συνεργασία και το ενδιαφέρον του για το άθλημα».

Από την πλευρά του ο Παύλος Παυλίδης υπογράμμισε: «Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε άλλη μία φορά το άθλημα στην πόλη μας. Ο αθλητισμός δεν σταματάει ποτέ άσχετα αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Η Βέροια είναι πόλη που ασχολείται έντονα με τον αθλητισμό. Επιπλέον προσφέρει στον επισκέπτη μνημεία όπως η Βεργίνα και το βήμα του Απόστολου Παύλου. Ευχαριστούμε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την ανάθεση του πρωταθλήματος».

Στο όπεν παρέστησαν επίσης η γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αναστασία Κοκκίνου και η ταμίας της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου.

Για να επανέλθουμε στα αγωνιστικά πεπραγμένα το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Υπήρξαν έτσι και «μικροί» τελικοί, αλλά όπως κάθε φορά πήραν χάλκινο μετάλλιο και τα παιδιά, που κατέλαβαν την 4η θέση. Στους νέους ο Γιάννης Πετρόπουλος έδωσε αμφίρροπο τελικό με τον Χρήστο Ξανθόπουλο (και οι δύο αγωνίζονται στον Δ.Α.Ο. Ταύρου χωρίς ν' ανήκουν σ' αυτόν, ενώ ο σημερινός φιναλίστ είναι από τη Θεσσαλονίκη), βρέθηκε 1-2 πίσω στα σετ και τελικά επικράτησε με  3-2 (7-11, 11-7, 9-11, 11-4, 11-7).

Στους παίδες ο Δημήτρης Κορδούτης ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό κατέβαλλε τον Κωνσταντίνος Λυκοστράτη με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-6).

Στις κορασίδες κυριάρχησε η Κυριακή Κουλιούρη από τη Θεσσαλονίκη. Στον τελικό επιβλήθηκε της  Δανάης Χρστοδούλου από τα Ιωάννινα με 3-0 σετ (11-4, 11-5, 11-7).

Στους παμπαίδες συναντήθηκαν στον τελικό οι συμπαίκτες στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Άγγελος Συμεωνίδης και Μιχαήλ Τσιάλης. Ύστερα από γερή αναμέτρηση επικράτησε ο πρώτος με 3-1 σετ (6-11, 11-4, 11-8, 11-7).

Στις παγκορασίδες τέλος η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου κατέκτησε την πρωτιά με εντυπωσιακή ανατροπή. Έχασε τα δύο πρώτα σετ από τη Θεοδώρα Βασιλειάδου με 11-8, και 11-9 και πήρε τα επόμενα με 11-7, 11-4 και 11-8.

Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους παίδες, ο α΄αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τριγωνάς στους παμπαίδες, ο πρόεδρος του Ο.Ε.Α. Βέροιας Εμμανουήλ Σοφιανίδης στις παγκορασίδες, ο Γιώργος Τσιαλτζούδης προπονητής των δύο ομάδων της Βέροιας (του Ο.Ε.Α. και του Α.Σ.Ε.Α.) και αδερφός του εκλιπόντα στις κορασίδες και ο Ευάγγελος Τσιαλτζούδης, πατέρας των δύο και πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας στους νέους.

Όλοι οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:
1. Γιάννης Πετρόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
2. Χρήστος Ξανθόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
3. Λευτέρης Σβάρνας (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης)
4. Βαγγέλης Τσιαλτζούδης (Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας)

ΠΑΙΔΕΣ:
1. Δημήτρης Κορδούτης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)
2. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Α.Σ.Ε.Α Βέροιας)
3. Μιχαήλ Χατζάκης (ΓΑΟ Πειραιά)
4. Κωνσταντίνος Στεφανίδης (ΑΣΕΑ Βέροιας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Κυριακή Κουλιούρη (ΠΑΣ Εχέδωρος)
2. Δανάη Χριστοδούλου (Α.Σ.Φ.Ε.Α Ιωαννίνων)
3. Βασιλική Τζίμου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)
4. Αλεξάνδρα Τσακαλίδου (Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Μιχαήλ-Άγγελος Συμεωνίδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)
2. Μιχαήλ Τσιάλης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
3. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
4. Κωνσταντίνος Ευφραιμίδης (Απόλλων Καλαμαριάς)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)
2. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
3. Άρτεμις Κουτσουράκη (Παγχιακός Γ.Σ.)
4. Ελπίδα Καϊοπούλου (Αίας Ευόσμου)