Εκτιμήσεις από μια σημαντική διοργάνωση

Δηλώσεις για τις επιδόσεις στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου έκαναν Σαμιλίδης Βαζαίου και Μανταλούφας.

Δηλώσεις για τις επιδόσεις στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου έκαναν Σαμιλίδης Βαζαίου και Μανταλούφας.

Οι δύο νεαροί πρωταθλητές του ΑΝΟΑ Αργυρούπολης κατάφεραν, με τον πρώτο αγώνα που είχαν τη δυνατότητα, να πιάσουν τα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Βελιγράδι, αλλά και για το Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας, που θα γίνει τον Αύγουστο στη Λίμα του Περού.

“Δεν είχα κάνει ειδική προετοιμασία γι’ αυτούς τους αγώνες, ο συναγωνισμός όμως με βοήθησε και πήγα καλά, πιάνοντας τα όρια”, δήλωσε ο Σαμιλίδης, ο οποίος κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 200μ πρόσθιο, ενώ στο αγώνισμα αυτό (όπως και στα 100μ) πλησίασε πολύ και τα όρια για το Παγκόσμιο ανδρών/γυναικών της Σανγκάης.

“Δεν περίμενα πως θα τα κατάφερνα με την πρώτη, αλλά είμαι ικανοποιημένος που ξεμπέρδεψα, διότι η φετινή είναι μία δύσκολη χρονιά, καθώς έχω και τις εξετάσεις της Γ’ Λυκείου. Στόχος μου στο Βελιγράδι είναι να κατακτήσω κάποιο μετάλλιο και στη Λίμα, που βέβαια αργεί ακόμα, να κάνω το καλύτερο που μπορώ”, επισήμανε ο 18χρονος κολυμβητής.

Ο κατά ένα χρόνο μικρότερος Ανδρέας Βαζαίος είπε: “Αν και είχα αρρωστήσει παραμονές των αγώνων, τελικά όλα πήγαν καλά. Εκανα μια γερή κούρσα στα 100μ πεταλούδα και πέτυχα το στόχο μου. Ηθελα να πιάσω τα όρια στο Λουξεμβούργο, διότι στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων με τα κολυμβητήρια, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Στόχος μου στις διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού είναι να προετοιμαστώ καλά, να κάνω το καλύτερο που μπορώ, να μπω σε κάποιον τελικό και να διεκδικήσω ότι καλύτερο”.

Στο υψηλό επίπεδο του μίτινγκ του Λουξεμβούργου, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, στάθηκε από την πλευρά του ο συνεργαζόμενος ομοσπονδιακός προπονητής, Μάρκος Μανταλούφας, που ήταν συνοδός της ελληνικής αποστολής:
“Το μίτινγκ ήταν πολύ καλό, οι συνθήκες άψογες και ο συναγωνισμός καταπληκτικός. Τέτοιες διοργανώσεις τις χρειαζόμαστε και κάνουν καλό στους κολυμβητές μας, από άποψη εμπειριών και επιδόσεων. Το μίτινγκ είχε καλές συμμετοχές και πάντα η παρουσία σπουδαίων κολυμβητών/τριών, όπως στο Λουξεμβούργο ήταν αυτές του Μπερνάρ, του Ντιμπόσκ, της Μπαλμί και άλλων, δίνει κίνητρο στους υπόλοιπους αθλητές και αυξάνει το συναγωνισμό”.

Αναφερόμενος στη δική του αθλήτρια, την Αγγελική Εξάρχου, επισήμανε ότι “…είχε καλούς χρόνους, ενδεχομένως μπορούσε να πάει και λίγο πιο γρήγορα, αλλά πήγε με προπόνηση στους αγώνες και γενικά είμαι αισιόδοξος για την παρουσία της φέτος”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.