ΣΕΓΑΣ: η ΔΕΜΑ δεν κατανόησε ποτέ τα προβλήματα της χώρας

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση να μην γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας και ο ΣΕΓΑΣ καταλόγισε ευθύνες στην ΔΕΜΑ.
Δημοσίευση: 28/01/2011 - 19:13

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση να μην γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας και ο ΣΕΓΑΣ καταλόγισε ευθύνες στην ΔΕΜΑ.

Η ελληνική ομοσπονδία στίβου αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι είχε επισημάνει έγκαιρα το υψηλό κόστος των αγώνων, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης με βάση την οικονομική κατάσταση ήταν στη σωστή κατεύθυνση και τονίζει ότι ο ΣΕΓΑΣ είναι έτοιμος να καταθέσει στην Πολιτεία προτάσεις για ένα οικονομικό και αναπτυξιακό ισοδύναμο σχέδιο για τις τοπικές κοινωνίες της Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

"Ο ΣΕΓΑΣ είχε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει ότι το κόστος διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 ήταν υπερβολικά υψηλό.

Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία στη χώρα, ήταν σε σωστή κατεύθυνση η προσπάθεια της κυβέρνησης να προτείνει στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων έναν περιορισμένο σε κόστος προϋπολογισμό, ο οποίος διασφάλιζε στο ακέραιο τις βασικές προϋποθέσεις διεξαγωγής των Αγώνων.

Αυτό απαιτούσε η λογική, αλλά και ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης άλλωστε, είναι σύμφωνη τόσο με τη θέση του ΣΕΓΑΣ, όσο και με τη διάθεση της πλειοψηφίας της αθλητικής κοινότητας της χώρας μας.

Το γεγονός ότι η ΔΕΜΑ αρνήθηκε την πρόταση της κυβέρνησης, δηλώνει έλλειψη στοιχειώδους κατανόησης για τα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ο ΣΕΓΑΣ είναι στη διάθεση της Πολιτείας για να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα αναπληρώνει το οικονομικό και αναπτυξιακό ισοδύναμο που προσδοκούσαν να εισπράξουν οι τοπικές κοινωνίες της Θεσσαλίας από τους Μεσογειακούς Αγώνες".