Κοντά στο όνειρο

Γυρνώντας στο πρόσφατο παρελθόν, ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης αναφέρθηκε στις ονειρικές διακρίσεις του αθλήματος της περασμένης χρονιάς, αλλά και με αφορμή αυτά, στους μελλοντικούς στόχους.

Γυρνώντας στο πρόσφατο παρελθόν, ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης αναφέρθηκε στις ονειρικές διακρίσεις του αθλήματος της περασμένης χρονιάς, αλλά και με αφορμή αυτά, στους μελλοντικούς στόχους.

“To 2010 ήταν για την ελληνική κωπηλασία μια από τις πιο πετυχημένες χρονιές σε όλα τα επίπεδα και αυτό μας προσθέτει ένα μεγαλύτερο βάρος και φυσικά ένα μεγαλύτερο άγχος. Γιατί όλοι, ακόμη κι εμείς, περιμένουμε τη νέα χρονιά να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω” εξήγησε αρχικά ο Θεσσαλονικιός προπονητής στην ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ.

Τι πρέπει να γίνει για να επιτευχθεί αυτό; “Έχοντας καλή γνώση του επιπέδου στο διεθνές στερέωμα, γνωρίζουμε όλοι, ότι για να πετύχουμε κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουμε τη διπλάσια δουλειά από αυτή που κάναμε. Να ευχηθούμε λοιπόν πρώτα από όλα να έχουν οι αθλητές την υγεία τους, γιατί οι τραυματισμοί πάντα μας πάνε πίσω και να έχουν και τη διάθεση να δουλέψουν σκληρά ενόψει τον στόχων που έχουμε βάλει”.

Σχετικά με τη διάθεση και το κίνητρο που δείχνουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ο Σάκης Αθανασιάδης τόνισε: “Είναι πολλοί οι αθλητές μας που κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλια, ακόμη και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, είναι όμως ελάχιστοι εκείνοι που “γεύτηκαν” την ατμόσφαιρα μιας Ολυμπιάδας. Οπότε το κίνητρο για όλους που λέγεται Ολυμπιάδα είναι πολύ ισχυρό”.

Για το μέλλον ο έμπειρος προπονητής επισήμανε: “Στόχος πλέον όλων είναι να είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί ερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη χρονιά και πριν καλά – καλά ο οργανισμός επανέλθει και ξεκουραστεί μπαίνει με φόρα σε νέα προετοιμασία. Ευχόμαστε όλοι να μην το πληρώσουμε στο μέλλον. Είτε μιλάμε για αυτή τη χρονιά, είτε για την επόμενη. Κάτι που ισχύει βέβαια και για όλες τις χώρες και όλους τους αθλητές, δεν αγωνιζόμασταν μόνο εμείς το 2010”.

Σχετικά με τη στελέχωση των πληρωμάτων της Εθνικής, ο στόχος του τεχνικού τιμ είναι: “Από τους πρώτους αγώνες που θα πάρουμε μέρος θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο πολλά πληρώματα. Γιατί ο στόχος είναι από φέτος να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές προκρίσεις γίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Ο Σάκης Αθανασιάδης αναφέρθηκε και στα τμήματα υποδομής: “Η προσπάθειά μας, και νομίζω το πετύχαμε όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, είναι να μην αμελήσουμε ποτέ τις μικρότερες κατηγορίες. Παράλληλα με τη μεγάλη κατηγορία, δουλεύουμε και τη νέων και την εφήβων ακόμη και την παίδων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα. Η Ομοσπονδία έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα ακόμη και για τις κατηγορίες της ανάπτυξης έτσι ώστε να υπάρχει αρμονική συνέχεια, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη”.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο στο τέλος του 2011, απάντησε: “Προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος με το να πάρουμε τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς που θεωρώ ότι είναι στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας και φυσικά θα ήμουν ευχαριστημένος αν καταφέρναμε τα ίδια πράγματα που πετύχαμε και πέρυσι, αν και το θεωρώ πολύ δύσκολο αφού την περσινή χρονιά οι αθλητές μας ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και τις δικές τους ακόμη. Θα έλεγα ότι πλησιάσαμε το όνειρο. Περάσαμε το στόχο και πλησιάσαμε το όνειρο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.