Κατέθεσε ο Σεβαστής

Με την κατάθεση του Βασίλη Σεβαστή συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, των Ολυμπιονικών Κεντέρη, Θάνου.

Με την κατάθεση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, του προπονητή Χρήστου Τζέκου και των έξι συγκατηγορουμένων τους για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου, την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, που είχε ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη προσέλευσή τους στο Ολυμπιακό Χωριό για έλεγχο ντόπινγκ.

Ο κ. Σεβαστής κατέθεσε ότι κλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να μεσολαβήσει στους αθλητές προκειμένου να παραδώσουν τις κάρτες τους, ώστε να μην διαγωνιστούν. Όπως μάλιστα είπε ο μάρτυρας, αυτό που του είχε μεταφερθεί ήταν “για το καλό όλων να παραδοθούν οι κάρτες”. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η εντολή για τον έλεγχο ντόπινγκ δεν είχε φτάσει στους δύο αθλητές αλλά στον προπονητή τους και ενώ είχε παρέλθει η ώρα της προθεσμίας που είχε οριστεί.

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι είχε ακούσει πως ομάδες όπως των ΗΠΑ, της Σουηδίας και της Αυστραλίας είχαν αρνηθεί να λάβουν μέρος στους Αγώνες εφόσον συμμετείχε ο Κώστας Κεντέρης. Ο συνήγορος, αφού τόνισε ότι τότε τις διαπραγματεύσεις με τη ΔΟΕ τις έκανε ο ίδιος, είπε στο δικαστήριο ότι οι ερωτήσεις που υποβάλλει είναι για να καταδείξει τις πιέσεις που δέχτηκαν οι δύο αθλητές για να μην λάβουν μέρος στους αγώνες.

Ο κ. Σεβαστής κατέθεσε ότι είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο τους αθλητές και ότι είχε διαπιστώσει πως βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού. Είπε μάλιστα ότι ο Κεντέρης φορούσε κολάρο και είχε σκισμένα ρούχα. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι αν η ΔΟΕ ήθελε να κάνει έλεγχο στους αθλητές θα μπορούσε να τους υποβάλλει σε αντιντόπινγκ τεστ και με την είσοδό τους στο Ολυμπιακό Χωριό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.