Περιορίζονται οι δυνατότητες στον αθλητισμό

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης, Γιάννης Αρζουμανίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία του, έχοντας στόχο την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Δημοσίευση: 29/12/2010 - 17:37
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης, Γιάννης Αρζουμανίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία του, έχοντας στόχο την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ο Μακεδόνας πρωταθλητής που με τον προπονητή του Κώστα Σωτηριάδη, μίλησαν σήμερα στους δημοσιογράφους για το ζήτημα αυτό, επεσήμανε τα πολλαπλά προβλήματα που συναντάει στην καθημερινή προετοιμασία του, την έλλειψη φροντίδας και πόρων, την απουσία χορηγών κα κάθε άλλου μέσου που θα μπορούσε να κάνει την προσπάθεια του πιο παραγωγική και αποδοτική.

"Πιστεύω πως μέσα στην χρονιά που φεύγει, κάναμε εγώ και ο προπονητής ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να δικαιωθεί και να ανταμειφθεί αυτή η δουλειά στο έπακρο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας στην διάρκεια αυτής της χρονιάς, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και θα συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύω πως ως το 2012 θα είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να διεκδικήσω τις διακρίσεις που περιμένω για τον εαυτό μου και την Ελλάδα. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον ελληνικό αθλητισμό, λόγω της κρίσης στην χώρα μας. Το να πηγαίνουν αθλητές μόνοι τους στην προετοιμασία τους είναι κάτι που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. Το να πηγαίνουν όμως με δικά τους έξοδα σε αγώνες παγκόσμιοι πρωταθλητές μάλλον αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Εγώ προσωπικά με την συνδρομή του προπονητή μου Κώστα Σωτηριάδη κάνω μια προετοιμασία αυτοβούλως οργανωμένη, με ότι μέσα διαθέτουμε και ότι δυνατότητες υπάρχουν. Με τον καλό λόγο των φίλων μας. Κάνουμε ο,τι μπορούμε. Κάνω καθημερινά σκληρό πρόγραμμα. Την εβδομάδα συμπληρώνω 9-10 προπονητικές μονάδες και στην προσπάθεια μου αυτή, με στηρίζει η οικογένεια μου η οποία μπορεί να με στηρίζει ως το 2012 στο Λονδίνο, αλλά από εκεί και μετά θα πρέπει να βρω εγώ λύσεις για την καριέρα μου. Θα δω εγώ τι μπορώ να κάνω γιατί ούτε οι πόρτες των χορηγών είναι ανοιχτές, αλλά και οι οικονομικές δυνατότητες στον ελληνικό αθλητισμό είναι πλέον συγκεκριμένες και απολύτως περιορισμένες. Τα τελευταία χρόνια κάνω σκληρή προετοιμασία και προπονούμαι πολύ εντατικά. Εχω χάσει τους φίλους μου και δεν έχω προσωπική ζωή. Προσπαθώ να δικαιώσω αυτούς τους κόπους στους οποίους υποβάλλομαι και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να ελπίζω στην πορεία μου από δω και πέρα. Ο ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο είναι μεγάλος και το βλέπω στα προπονητήρια όπου γυμνάζομαι. Πριν ένα χρόνο βραβεύτηκα στον σχετικό διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά δεν ήμουν εκεί για να παραλάβω από τον κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο το σχετικό βραβείο, αφού τότε προπονούμουν στο αθλητικό κέντρο του Κολοράντο, το μεγαλύτερο κέντρο της πάλης στις ΗΠΑ. Το ευτύχημα είναι πως έχω την στήριξη του προπονητή μου Κώστα Σωτηριάδη, που είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να έχει ένας αθλητής στην καθημερινή προσπάθεια του. Κανένας αθλητής, μικρός ή κορυφαίος δεν μπορεί να σταθεί μόνος του χωρίς την συμπαράσταση του προπονητή του κι ευτυχώς εγώ την έχω αμέριστη".

Από την πλευρά του ο προπονητής της πάλης Κώστας Σωτηριάδης, δηλώνει:

"Ο Γιάννης έχει αποδείξει πως είναι μέσα στους καλύτερους του κόσμου του. Το έχει αποδείξει και φέτος. Έχει τρομερή θέληση και διάθεση για δουλειά. Αφού λοιπόν είναι μέσα στους κορυφαίους του κόσμου για το 2010, μπορεί να είναι παρομοίως στους κορυφαίους και για τον 2011 και κυρίως το 2012, που είναι μια σημαντική ολυμπιακή χρονιά. Με τον Γιάννη γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε χρόνια και όντας ευρισκόμενος κοντά στο πτυχίο του στα ΤΕΦΑΑ, τον βλέπω σαν συνάδελφο, που γνωρίζει πως να κριθεί και πως πρέπει να δουλέψει στο άθλημα του. Πιστεύω πως μπορεί να φθάσει στο χρυσό μετάλλιο και στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, αλλά και γιατί όχι στην επόμενη Ολυμπιάδα που θα γίνει στην Βραζιλία το 2016, γιατί έχει την δύναμη και την διάθεση για δουλειά. Και επειδή τις νίκες τις χαρίζει το μυαλό και όχι μόνο η δύναμη, πιστεύω ακόμα περισσότερο στον Γιάννη" κατέληξε ο τεχνικός του Κώστας Σωτηριάδης.