Τα κλασικά ατσάλινα ποδήλατα απέκτησαν ξανά ψυχή, στην 2η HISTORICA!

Στη Ρόδο, στη γιορτή του vintage ποδηλάτου, που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των φίλων των πεντάλ για τέσσερις μέρες. Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στο… χρόνο, κάνοντας ορθοπεταλιές στις ομορφιές του «Σμαραγδένιου νησιού».

Στη Ρόδο, στη γιορτή του vintage ποδηλάτου, που κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των φίλων των πεντάλ για τέσσερις μέρες. Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στο… χρόνο, κάνοντας ορθοπεταλιές στις ομορφιές του «Σμαραγδένιου νησιού».

«Θρύλοι» της ελληνικής ποδηλασίας μαζί με πρωταθλητές, παιδιά και ελεύθερους αθλούμενους ανά την Ευρώπη βρέθηκαν στην εκκίνηση για να καλύψουν την ιστορική ποδηλατική βόλτα της HISTORICA, 50 χλμ, κάνοντας ολιγόλεπτη στάση στο χωριό Μαριτσά, όπου οι κάτοικοι τους επιφύλασσαν θερμή υποδοχή.

«Φέτος είμαστε περισσότεροι. Και αυτό με γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της ποδηλασίας. Όσο αντέχουμε θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού της HISTORICA, μέχρι να την κάνουμε θεσμό», τόνισε ο παλιός Πρωταθλητής Ποδηλασίας Στέλιος Βάσκος, ενώ ο Μιχάλης Κούντρας ο οποίος επίσης υπήρξε Πρωταθλητής στη δεκαετία του ‘70 συμπλήρωσε: «Είμαι ο πρώτος Έλληνας μεταπολεμικά ποδηλάτης, που συμμετείχα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήμουν παρών στο Μόντρεαλ και ελπίζω να έδωσα το έναυσμα στους νεότερους να αγαπήσουν το πεντάλ… Η HISTORICA σμίγει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον».

Οι αναμνήσεις… ξαναγύρισαν όμως και στο ιστορικό ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου.

Στο δημοτικό στάδιο «Διαγόρας» πραγματοποιήθηκε διασυλλογικός αγώνας πίστας, παρουσία του δις παγκόσμιου πρωταθλητή εφήβων, Κωνσταντίνου Λιβανού, με τον κόσμο να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των αθλητών. Νικητής στον αγώνα αποκλεισμού αναδείχθηκε ο Κυριάκος Παπασταματάκης από τον Ροδήλιο, ενώ στο σκρατς κυριάρχησε με εκπληκτικό φινάλε ο Λιβανός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στο φεστιβάλ της ποδηλασίας. Οι συνθήκες στη Ρόδο είναι καταπληκτικές και θα ήθελα να επιστρέψω να κάνω ένα κομμάτι της προετοιμασίας μου εδώ. Στόχος, η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων, Κωνσταντίνος Λιβανός.

Εκτός του Χανιώτη πρωταθλητή, επίσημος προσκεκλημένος των διοργανωτών της HISTORICA (Γιώργου Βογιατζή, Νεμράς Μπάστιαλη- Σκαρτάδου, Μιχάλη Καρπαθάκη) ήταν ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Στάνκα, κάτοχος δυο παγκοσμίων πρωταθλημάτων, νικητής δυο φορές του Γύρου Ιταλίας και με 304 νίκες στο ενεργητικό του.

«Είμαστε περισσότεροι και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Δε σταματάμε, συνεχίζουμε, μέχρι η HISTORICA να γίνει θεσμός για τα ποδηλατικά δρώμενα», είπε ο εκ των διοργανωτών, Γιώργος Βογιατζής, για να θυμηθεί ο Τζιανλουίτζι Στάνκα: «Όταν ήμουν προπονητής Εθνικής, η ομοσπονδία είχε αλλάξει τότε τρεις προέδρους. Δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε το έργο μου. Είχε ταλέντο εκείνη η ελληνική φουρνιά με τους Κανελλόπουλο, Κελεσίδη και Ορφανίδη».

Στο περιθώριο των αγώνων, το «Νεστορίδειο Μέλαθρο» άνοιξε τις πύλες του και φιλοξένησε για τέσσερις μέρες την έκθεση ποδηλάτου της Historica, που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Ιβίσκος, έχοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Εκεί οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, θαυμάζοντας κατασκευές άλλων εποχών, με το ποδήλατο κατασκευής του 1870 (σ. σ. στη φωτογραφία κάτω) να κλέβει τις εντυπώσεις…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.