Με Ισπανία θα κάνει πρεμιέρα η δευτεραθλήτρια Ευρώπης εθνική ανδρών

Η Ισπανία θα είναι η πρώτη αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού, που θα διεξαχθεί στη Λισσαβώνα από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Ισπανία θα είναι η πρώτη αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού, που θα διεξαχθεί στη Λισσαβώνα από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης είναι επικεφαλής στο γκρουπ Β της Championship Division (χάρη στην περσινή ιστορική επιτυχία της στο Σβέσατ) και θ’ αρχίσει τη δύσκολη προσπάθεια για μία ακόμα μεγάλη διάκριση κόντρα στην ομάδα, που ήταν στην τρίτη σειρά των seeding στην κλήρωση των γκρουπ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, που βρίσκεται στο γκρουπ F της 2ης κατηγορίας (Challenge Division), θα δώσει το εναρκτήριο παιχνίδι του απέναντι στην επικεφαλής του γκρουπ Κροατία.

Το επίσημο πρόγραμμα είναι έτοιμο, ωστόσο δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος. Οι υπεύθυνοι τονίζουν απλά ότι μπορεί να υπάρξουν σε αυτό κάποιες αλλαγές, πάντως πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί.

Στους άνδρες λοιπόν, η Ελλάδα κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Ισπανία την Τετάρτη 24 του μήνα στις 16:00 ώρα Πορτογαλίας (18:00 Ελλάδας). Τα δύο επόμενα ματς του γκρουπ θα τα δώσει την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου. Στις 15:00 ώρα Ελλάδας θ’ αναμετρηθεί με τη Γαλλία και στις 21:00 με τη Σλοβακία.

Η εθνική γυναικών θα παίξει δύο ματς στην πρώτη ημέρα των αγώνων. Στις 12:00 ώρα Ελλάδας (10:00 τοπική) θ’ αντιμετωπίσει την Κροατία και στις 18:00 τη Σκωτία. Την Πέμπτη στις 15:00 θα κοντραριστεί με τη Δανία και θα κλείσει τους αγώνες της πρώτης φάσης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες θέσεις σε κάθε όμιλο δίνουν πρόκριση στα προημιτελικά της 1ης ή της 2ης κατηγορίας αντίστοιχα, ενώ οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 3η ή την 4η θέση θα συνεχίσουν για 9-16 (Championship) ή 25-32 (Challenge) αντίστοιχα. Θα υπάρχουν και φέτος συνεχείς ζωντανές μεταδόσεις καθημερινά στο διαδίκτυο και ειδικά οι αγώνες της εθνικής μας ομάδας στο γκρουπ είναι προγραμματισμένο να μεταδοθούν όλοι.

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν μετείχε στο χτεσινό παιχνίδι της Μπορούσια για την 3η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, όμως το κλαμπ του Ντίσελντορφ έκανε με εμφατικό τρόπο το 3 στα 3. Κατέβαλλε εντός έδρας με 3-0 τη Βέρντερ Βρέμης, με την οποία ισοβαθμούσε έως το μεσημέρι στην κορυφή. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας αγωνίστηκαν με τους Γερμανούς Μπολ, Φρανζίσκα και τον Ινδό Ατσάντα. Ο Τίμο Μπολ νίκησε 3-1 τον Ρουμάνο Άντριαν Κριζάν, ο Πάτρικ Φρανζίσκα 3-2 τον συμπατριώτη του Μπάστιαν Στέγκερ και ο Σάραθ Καμάλ Ατσάντα 3-0 τον Ρουμάνο Κονσταντίν Τσιότι. Η ομάδα του Γκιώνη θα ξαναπαίξει στο Ντίσελντορφ την 4η αγωνιστική και θα φιλοξενήσει τη Σααρμπρίκεν, με την οποία συγκατοικεί στην 1η θέση με 6 βαθμούς. Το ντέρμπι θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στις 21 του μήνα.
* Οι δύο Γάλλοι πρωταθλητές, που θ’ αποτελέσουν την ατραξιόν της φετινής Α1 στην Ελλάδα, ο Στεφάν Ουές και ο Μεχντί Μπουλουσά συναντήθηκαν προχτές στο όπεν του Βελγίου. Αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά των αγώνων για αθλητές κάτω των 21 ετών και πήρε τη νίκη ο Ουές με 4-2 σετ. Μάλιστα, ο αθλητής του Πέρα Αθηνών κατέκτησε στη συνέχεια την πρωτιά σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία επικρατώντας στον συναρπαστικό τελικό 4-3 σετ του Γερμανού Μπενεντίκτ Ντούντα. Από την άλλη ο Μπουλουσά του Ολυμπιακού έφτασε και με΄χρι τον γύρο των «16» στο απλό ανδρών. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα ελληνικά σωματεία οι δύο νεαροί θ’ αγωνίζονται φέτος στη 2η κατηγορία της Γαλλίας. Ο Ουές στη Βιλνέβ και ο Μπουλουσά στη Σεν Ντενί. Εφόσον επέλεξαν να μετάσχουν στην ελληνική Α1 δεν είχαν το δικαίωμα να παίξουν Pro A και στη Γαλλία. Η πρώτη φετινή κόντρα τους στην πατρίδα πάντως, αργεί ακόμα, πέφτει αργότερα και από την αναμέτρηση Πέρα-Ολυμπιακού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.