Μάχη για τετράδα και παραμονή

Ολοκληρώνεται το Σάββατο η κανονική περίοδος στην Α1 χάντμπολ των ανδρών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε δύο μέτωπα.

Ολοκληρώνεται το Σάββατο η κανονική περίοδος στην Α1 χάντμπολ των ανδρών, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε δύο μέτωπα. Κατ΄ αρχήν στο Λουτράκι, Ποσειδώνας και ΠΑΟΚ μονομαχούν για μία θέση στην τετράδα και το συνεπακόλουθο «εισιτήριο» για τη Β΄ φάση του πρωταθλήματος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πηγαίνει με πλεονέκτημα ενός βαθμού στην Κορινθία και ευνοείται σε περίπτωση ισοπαλίας, όμως το έργο του θα είναι δύσκολο απέναντι στο συγκρότημα του Νίκου Γραμματικού, που αναμφίβολα αποτελεί την ευάριστη έκπληξη της χρονιάς, καθώς ξεκίνησε με στόχο την παραμονή και φτάνει να διεκδικεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική θέση στην τετράδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΣΕ Δούκα, ο οποίος ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τον ΠΑΟΚ, έχει το «πάνω χέρι» σε κάθε πιθανή ισοβαθμία και ως εκ τούτου έχει σιγουρέψει την παρουσία του στη Β΄ φάση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα του με τον υποβιβασμένο Αρχέλαο στην Κατερίνη.

Στη μάχη της παραμονής, τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση με 12 βαθμούς και οι δύο εξ αυτών, ο Αερωπός και η Αναγέννηση Βύρωνα, «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους αύριο στην Έδεσσα. Ομως, πιο σημαντικό είναι το εκτός έδρας παιχνίδι της ΧΑΝΘ με τον ΓΑΣ Κιλκίς, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες και, αν ηττηθεί, θα αποχαιρετήσει την κατηγορία, ό,τι κι αν συμβεί στην Έδεσσα. Αν η ΧΑΝΘ πάρει αποτέλεσμα από τον -βαθμολογικά αδιάφορο- ΓΑΣ Κιλκίς, υποβιβάζεται ο ηττημένος του αγώνα Αερωπός-Αναγέννηση Βύρωνα, ενώ, αν και τα δύο ματς λήξουν ισόπαλα, διατηρείται η τριπλή ισοβαθμία και πέφτει η ΧΑΝΘ. Τέλος, αν οι Θεσσαλονικείς νικήσουν στο Κιλκίς και το ματς στην Έδεσσα λήξει ισόπαλο, υποβιβάζεται στην Α2 ο Αερωπός, ο οποίος είχε χάσει στον α΄ γύρο από την Αναγέννηση.

Σε ό,τι αφορά την κορυφή, η ΑΕΚ αναμένεται να «σφραγίσει» την πρώτη θέση (και το +1 από το Διομήδη στο ξεκίνημα της Β΄ φάσης) στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φοίβο Συκεών. Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις ομάδες που θα συνεχίσουν τη μάχη για τον τίτλο, μεταφέρουν στη Β΄ φάση το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Α1 χάντμπολ των ανδρών:
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/5
Έδεσσας     18:00 Αερωπός Έδεσσας-Αναγέννηση Βυρ. (Κατσίκης-Μιχαηλίδης)
Κατερίνης   18:00 Αρχέλαος Κατερ.-ΑΣΕ Δούκα (Μπέτμαν-Ουζούνης)
Κιλκίς      18:00 ΓΑΣ Κιλκίς-ΧΑΝΘ (Θεοδοσάκης-Τόλιος)
Νέας Κίου   18:00 Διομήδης Άργους-Φίλιππος Βερ. (Χρόνης-Αβράμης)
Συκεών      18:00 Φοίβος Συκεών-ΑΕΚ (Λινάρδος-Νάσκος)
Λουτρακίου  18:30 Ποσειδών Λουτρ.-ΠΑΟΚ (Τσάκωνας-Ανταλής)
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
ΑΕΚ                  39
Διομήδης Άργους      38
ΑΣΕ Δούκα            29
ΠΑΟΚ                 29
Ποσειδών Λουτρ.      28
ΓΑΣ Κιλκίς           20
Φίλιππος Βέροιας     14
Φοίβος Συκεών        14
Αερωπός Έδεσσας      12
ΧΑΝΘ                 12
Αναγέννηση Βύρωνα    12
Αρχέλαος Κατερίνης    5 -Υποβιβασμός-


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.