Στο προσκήνιο για τρεις ημέρες παίδες και κορασίδες για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στους παίδες και τις κορασίδες πηγαίνει η σκυτάλη του .αγωνιστικού λόγου αυτό το τριήμερο, όσον αφορά στην εσωτερική δραστηριότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Δημοσίευση: 25/04/2014 - 00:30
Στους παίδες και τις κορασίδες πηγαίνει η σκυτάλη του .αγωνιστικού λόγου αυτό το τριήμερο, όσον αφορά στην εσωτερική δραστηριότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων (αθλητές κι αθλήτριες έως 15 ετών) και θ' αναδείξει τους πρωταθλητές της σεζόν 2013-2014 στο ομαδικό και στα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού. Το πρόγραμμα ανοίγει την Παρασκευή στις 9 με την κλήρωση των γκρουπ του ομαδικού και αμέσως μετά αρχίζουν οι αγώνες και στις δύο κατηγορίες. 

Η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει μόνο το ομαδικό και θα φτάσει μέχρι και τους ημιτελικούς (περίπου στο διάστημα 16.30-18.30). Το Σάββατο στις 10.00 θα γίνουν οι τελικοί του ομαδικού σε παίδες και κορασίδες και θ' ακολουθήσουν οι κληρώσεις για τους ομίλους του απλού. Το πρόγραμμα της ίδιας ημέρας θα κλείσει γύρω στις 17.30 με νοκ άουτ παιχνίδια σε απλό και διπλό. Την Κυριακή στις 10 θα διεξαχθούν πρώτα οι προημιτελικοί του απλού και μετά οι φίλαθλοι θ' απολαύσουν διαδοχικά τους ημιτελικούς και τους τελικούς του απλού και του διπλού, που υπολογίζεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 12.45.

Μετά την προκριματική φάση σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και την απευθείας πρόκριση αθλητών, που κατέχουν πρώτες θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης, στο απλό παίδων πρόκειται ν' αγωνιστούν 24 αθλητές, στο απλό κορασίδων 17 αθλήτριες, στο διπλό παίδων 11 ζευγάρια και στο διπλό κορασίδων 8 ζευγάρια. Στο απλό παίδων είναι νούμερο 1 φαβορί ο Γιάννης Σγουρόπουλος και στο απλό κορασίδων η Έλλη Φίσερ. Στο διπλό παίδων είναι επικεφαλής το δίδυμο Στράτος Δαμιανής/Σγουρόπουλος και στο διπλό κορασίδων το ζευγάρι Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου/Φίσερ.

Να σημειωθεί ακόμα ότι στο απλό των κοριτσιών είχε δικαίωμα συμμετοχής και η Χριστίνα Καμπορούδη του Φάρου Αλεξανδρούπολης αλλά έκανε γνωστό ότι δεν θ' αγωνιστεί.

Στο ομαδικό έχουν δικαίωμα ν' αγωνιστούν 12 σωματεία στους παίδες και 8 στις κορασίδες. Στα αγόρια είναι οι ομάδες: Α.Ο. Ταταύλα, Δ.Α.Ο. Ταύρου, Α.Ο. Άρης 2006, Α.Ο. Καρέα, Ε.Α. Βόχας, Γ.Α.Σ. Ελευσίς, Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού, Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας,  Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων», Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης και Παγχιακός Γ.Σ.. Στα κορίτσια είναι οι: Α.Ο. Άρης 2006, Π.Κ.Δ. Ταύρου, Τελαμώνας Σαλαμίνας, Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας, Ακαδημίες Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς, Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Π.Α.Σ. Εχέδωρος και Παγχιακός Γ.Σ..