Βασιλειάδης: «Παρακαλάμε σαν γύφτοι…»

Στην απόφαση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας να ματαιώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης, που είχε προγραμματιστεί για το διήμερο 12-13 Απριλίου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης.

Στην απόφαση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας να ματαιώσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης, που είχε προγραμματιστεί για το διήμερο 12-13 Απριλίου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.
«Εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη βάση του κι όχι να το αφήσουμε να συνεχίζεται. Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι αν εμείς θα μπορούμε να πάμε σ’ αυτά. Έχουμε μιλήσει με τους αθλητές και τους προπονητές. Μας βασάνισε πολύ η λήψη αυτής της απόφασης», είπε ο πρόεδρος της ΕΓΟ, ενώ αναφορικά με την προετοιμασία των αθλητών επισήμανε ότι «δεν είμαι τεχνοκράτης. Ξέρω τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος που υπηρετώ. Ξέρουμε πότε πρέπει να φορμάρουμε έναν αθλητή και τι αγώνες πρέπει να δώσει για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουμε τι προπόνηση πρέπει να κάνει, αλλά και ότι πρέπει να έχει πολύ καλή αποκατάσταση στα μεσοδιαστήματα, πολύ απλά διότι δεν θέλουμε ντόπα. Αυτοί οι τρεις παράγοντες εκλείπουν».
Αναφερόμενος στα οικονομικά δεδομένα στην ελληνική γυμναστική, είπε ότι «δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι απλήρωτοι οι αθλητές και οι προπονητές. Παίζουμε με την ανθρώπινη ύπαρξη κι αυτό δεν το θέλω. Είναι καλύτερο να πούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Υπό τέτοιες συνθήκες δεν θέλω να μείνω πρόεδρος στην ΕΓΟ. Ας πάρει η Γενική Γραμματεία έναν τεχνοκράτη, να κάνει καλύτερη δουλειά από εμένα. Εγώ υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά».
Όσον αφορά την αντιμετώπιση της Πολιτείας, τόνισε ότι «αυτές οι καταστάσεις που βιώνουμε ξυπνούν τις συνειδήσεις κάποιων ανθρώπων που υπηρετούν τον αθλητισμό. Αυτό που θέλουμε είναι θεσμούς. Ζητούμε εδώ και έναν χρόνο να αλλάξει το νομοσχέδιο της επιχορήγησης. Η ΕΟΕ έχει από χορηγίες 2 εκατ. δολάρια για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών. Όμως αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να “ξεκλειδώσουν” και να διατεθούν για την προπόνηση των αθλητών. Παρακαλάμε για 50.000 ευρώ για να πάμε στο Ευρωπαϊκό. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν υπάρχει εξέλιξη σε αυτό το θέμα».
Για την κατάσταση στα προπονητήρια, είπε ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουμε μόνον τα έξοδα των υπαλλήλων και τα λειτουργικά των ομοσπονδιών. Τα γυμναστήρια τα συντηρούμε εμείς. Ο Άγιος Κοσμάς μας κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ το μήνα. Δεν μπορούμε να προμηθευτούμε ούτε καν κάποια καινούρια όργανα γυμναστικής. Με τα όργανα του 2004 γυμνάζονται τα παιδιά. Παρακαλάμε σαν γύφτοι για νέα όργανα. Σε άλλα όργανα γυμνάζονται και σε άλλα αγωνίζονται τα παιδιά κι εμείς παρακαλάμε να πάρουμε 60.000 ευρώ για να τα στείλουμε σε έναν αγώνα και να μπορέσουν να συνηθίσουν λίγο τα καινούρια όργανα».
Και κατέληξε: «Έχουμε κάνει άπειρες προτάσεις, όμως δυστυχώς βλέπουμε πως δεν υπάρχει καν μερίδιο κοινωνικής ευθύνης. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός θα μας πει “ελάτε εδώ, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, έστω την τελευταία στιγμή”. Να του πούμε τις απόψεις μας και να βρούμε μια λύση. Τα χρήματα υπάρχουν και δεν εκταμιεύονται για τον λόγο που έχουν δοθεί. Στις 11 Απριλίου θα έρθει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Τόμας Μπαχ, στην Ελλάδα για να δει τι γίνεται. Κι αναμένεται να πάρουμε ακόμα 1,5 εκατομμύριο που κι αυτό θα μείνει “κλειδωμένο” ποιος ξέρει για πόσο καιρό. Δεν κάνουμε κόντρα για την κόντρα. Θέλουμε να καταλάβουν τι περνάμε. Δεν έχουμε αντιπαλότητα με την Πολιτεία, απλά να λύσουμε το πρόβλημα θέλουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.