Έτοιμοι για την υπέρβαση (video)

Τένις υψηλότατου επιπέδου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Έλληνες φίλαθλοι και οι συνδρομητές των καναλιών novasports από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Τένις υψηλότατου επιπέδου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Έλληνες φίλαθλοι και οι συνδρομητές των καναλιών novasports από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Πρόκειται για την συνάντηση της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών με την αντίστοιχη της Βουλγαρίας για τα play offs της 2ης κατηγορίας της Eυρωαφρικανικής Zώνης του Davis Cup που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Oμίλου Aντισφαίρισης Ηλιούπολης.

Υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Καλοβελώνη, οι κορυφαίοι Έλληνας τενίστες, Θόδωρος Αγγελίνος, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς, Μάρκος Καλοβελώνης και Χάρης Καπόγιαννης θα επιχειρήσουν να κάνουν την υπέρβαση και να αποκλείσουν την Βουλγαρία του φημισμένου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ που βρίσκεται στην 15Η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μιλώντας στο novasports o Θόδωρος Αγγελίνος ο οποίος αυτήν την εβδομάδα είναι στο Νο 280 στον κόσμο (η υψηλότερη για Έλληνα τενίστα), τόνισε:

«Σίγουρα δε θα είναι εύκολο το έργο μας. Θα έλεγα πως η Βουλγαρία είναι το φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Παίζουμε στην έδρα μας. Σίγουρα θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση.

Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά και ειδικά εγώ αφήσαμε στην άκρη τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, βάζοντας πάνω από όλα την Εθνική ομάδα. Δεν έχουμε κανένα οικονομικό όφελος που βρισκόμαστε εδώ. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το καλύτερο. Και εύχομαι αυτό να εκτιμηθεί.

Δε θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει έρθει στην Ελλάδα ένα τόσο μεγάλο όνομα. Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του τένις, απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα. Εύχομαι ο κόσμος να κατακλύσει τα γήπεδα της Ηλιούπολης και να έρθει να τον δει από κοντά. Να μας βοηθήσει και εμάς στην προσπάθεια που κάνουμε. Και να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη ατμόσφαιρα για τους αγώνες.

Ο βασικός λόγος που άφησα τις υποχρεώσεις μου στην άκρη, ήταν για να παίξω μπροστά στο κοινό μας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε αγώνες αυτού του επιπέδου στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα. Ως ο καλύτερος Έλληνας τενίστας αυτή τη στιγμή, έκρινα πως είναι σημαντικό αυτήν την εποχή να αφήσω την καριέρα μου, το συμφέρον μου στην άκρη και να έρθω εδώ και να βοηθήσω την προσπάθεια της Εθνικής».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς (Νο 503), υπογράμμισε: «Πρόκειται για μία συνάντηση που θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε στην κατηγορία. Πέρυσι είχαμε παίξει στο Σαν Μαρίνο και ανεβήκαμε κατηγορία. Η Βουλγαρία είναι μία δύσκολη ομάδα. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Συμμετέχει και ο Ντιμιτρόφ που είναι το αστέρι της Βουλγαρίας. Είναι ένας πολύ δύσκολος παίκτης, νούμερο 15 στον κόσμο. Θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, εγώ προσωπικά και οι συναθλητές μου για να φέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Στο τέλος ελπίζω να κερδίσουμε τη συνάντηση.

Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύει πολύ η παρουσία του Ντιμιτρόφ το έργο της Εθνικής. Αλλά και στο παρελθόν έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Έχουμε κάνει εκπλήξεις. Έχουμε κερδίσει πάρα πολύ καλές ομάδες. Έχουμε κοιτάξει στα μάτια αντίστοιχα δυνατούς αντιπάλους. Πιστεύω στη νίκη. Και θα κάνω ότι μπορώ για να τα καταφέρουμε.

Προσκαλώ τον κόσμο να έρθει να απολαύσει τους αγώνες. Δεν συμβαίνει συχνά να έχουμε τέτοιου επιπέδου παίκτες και τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις στην Αθήνα και γενικότερα επί ελληνικού εδάφους. Τον προσκαλώ να έρθει, να μας υποστηρίξει, να υποστηρίξει την ομάδα. Είμαι βέβαιο ότι θα απολαύσει τους αγώνες, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα».

Το νέο «αίμα» της Εθνικής, ο Μάρκος Καλοβελώνης υποστήριξε: «Είναι μία καλή και δύσκολη συνάντηση σε μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Ο Ντιμιτρόφ είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πιστεύω ότι στα άλλα δύο μονά έχουμε πιθανότητες για νίκη. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα έρθει για να μας βοηθήσει, να μας συμπαρασταθεί».

Την Παρασκευή το πρόγραμμα των αγώνων θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί απευθείας από το novasports 4. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες στο απλό, ανάμεσα στο νούμερο 1 και στο νούμερο 2 κάθε χώρας. Το Σάββατο στις 2μμ. θα διεξαχθεί το διπλό, ενώ το πρόγραμμα της Κυριακής θα αρχίσει στις 10 το πρωί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.