Ευρωπαϊκό 2014: Η Πρεβολαράκη το «ποδαρικό» για την Ελλάδα

Η Μαρία Πρεβολαράκη ανοίγει την αυλαία από ελληνικής πλευράς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στη Βάνταα της Φινλανδίας.

Η Μαρία Πρεβολαράκη ανοίγει την αυλαία από ελληνικής πλευράς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στη Βάνταα της Φινλανδίας.

Αγωνίζεται μεθαύριο, 2 Απριλίου στην κατηγορία των 53 κιλών, με στόχο να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών για δεύτερη συνεχή διοργάνωση. «Εχω ολοκληρώσει την προετοιμασία μου και όλα πήγαν καλά. Ξεπέρασα και το πρόβλημά μου στον αυχένα και είμαι έτοιμη για να αγωνιστώ. Η κατηγορία μου είναι καινούρια. Στα πρώτα δύο τουρνουά της χρονιάς πήγα καλά και ελπίζω κάτι ανάλογο να συμβεί και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εχω δει ποιες είναι οι βασικές αντίπαλοί μου. Στην κατηγορία ξεχωρίζουν οι αθλήτριες από Ρωσία, Ουκρανία και Πολωνία. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και, έτσι, θα το αντιμετωπίσω», δήλωσε η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στα 55 κιλά. Όσον αφορά την Αγόρω Παπαβασιλείου αγωνίζεται στις 4 Απριλίου στην κατηγορία των 63κ.

Οι εκπρόσωποί μας στην ελευθέρα ανδρών, αγωνίζονται το διήμερο 3-4 Απριλίου. Ο δύο φορές «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου, Γιάννης Αρζουμανίδης, αγωνίζεται την πρώτη ημέρα, στην κατηγορία των 125 κιλών, αναζητώντας έναν ευρωπαϊκό τίτλο που λείπει από την συλλογή του.

«Τελευταία φορά που είχα αγωνιστεί ήταν όταν διεκδικούσα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τον Ιούνιο του 2012. Τότε δεν τα κατάφερα να προκριθώ. Ελπίζω, όμως, να αγωνιστώ στο Ρίο, που
είναι και ο μακροπρόθεσμος στόχος μου. Το ευρωπαϊκό της Φινλανδίας θα αποτελέσει το πρώτο δυνατό τεστ. Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Προπονήθηκα όσο καλύτερα μπορούσα. Εχω κατακτήσει δύο φορές μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά δεν έχω κανένα ευρωπαϊκό. Αποτελεί… κρυφή μου επιθυμία. Θεωρώ τις σκανδιναβικές χώρες γούρικες διότι στη
Δανία πήρα το ένα από τα δύο χάλκινα μετάλλια. Ετσι, στη Φινλανδία ευελπιστώ για το βέλτιστο», τόνισε ο πρωταθλητής των 125 κ., ο οποίος θα αγωνιστεί στις 3 Απριλίου όπως και ο Γιάννης Τσεραχίδης στα 74
κιλά.

Την επομένη (4/4) συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι Ανδρέας Τριανταφυλλίδης (70κ.) και Τιμοφέι Ξενίδης (86κ.).

Το πρόγραμμα σε ελευθέρα ανδρών και γυναίκες:

1 Απριλίου: 65, 97 κιλά ελευθέρα ανδρών, 48, 58 κιλά γυναίκες
2 Απριλίου: 57, 61 κιλά ελευθέρα ανδρών, 53, 60 κιλά γυναίκες (Πρεβολαράκη)
3 Απριλίου: 74, 125 κιλά ελευθέρα ανδρών (Τσεραχίδης, Αρζουμανίδης),
55, 69 κιλά γυναίκες
4 Απριλίου: 70, 86 κιλά ελευθέρα ανδρών (Τριανταφυλλίδης, Ξενίδης),
63, 75 κιλά γυναίκες (Παπαβασιλείου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.