Ο «μάστερ» και ο «πρωτάρης»

Το πρωί της Κυριακής (26/01) Ράφαελ Ναδάλ και Στάνισλας Βαβρίνκα κοντράρονται στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν με τον Ισπανό να θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά με την κατάκτηση ενός Γκραν Σλαμ δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα ενώ ο Ελβετός θέλει να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο σε Γκραν Σλαμ.

Το πρωί της Κυριακής (26/01) Ράφαελ Ναδάλ και Στάνισλας Βαβρίνκα κοντράρονται στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν με τον Ισπανό να θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά με την κατάκτηση ενός Γκραν Σλαμ δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα ενώ ο Ελβετός θέλει να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο σε Γκραν Σλαμ.

Το Νότιο Ημισφαίριο κινείται τις τελευταίες έντεκα μέρες σε ρυθμούς Αυστραλιανού Όπεν έχοντας παρακολουθήσει αρκετά αμφίρροπους αγώνες θαυμάζοντας τα μεγαθήρια του παγκόσμιου τέννις.

Ο Ναδάλ φαντάζει ανίκητος δείχνοντας ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Ο Ισπανός, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετώπισε δύσκολους αντιπάλους μέχρι να φτάσει στον τελικό του πρώτου Γκραν Σλαμ της χρονιάς καθώς απέκλεισε μεταξύ άλλων τους Μονφίς, Νισικόρι, Ντιμιτρόφ ενώ ο ημιτελικός κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ έμοιαζε περισσότερο με «τυπική» διαδικασία παρά με ντέρμπι ανάμεσα στους δύο κορυφαίους τεννίστες όλων των εποχών.

Απ’ την άλλη, ο Στάνισλας Βαβρίνκα, διανύει την καλύτερη περίοδο στην επαγγελματική του καριέρα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νούμερο οκτώ της παγκόσμιας κατάταξης. Για να φτάσει ο Πολωνός, πολιτογραφημένος Ελβετός, στον τελικό χρειάστηκε να αγωνιστεί και να αποκλείσει και αυτός μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα του ταμπλό, όπως οι Ρομπρέδο, Τζόκοβιτς και Μπέρντιχ.

Το φαβορί είναι αναμφίβολα ο Ισπανός δείχνοντας ότι δεν έχει αντίπαλο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά ο χαρακτηρισμός «αουτσάιντερ» στον Βαβρίνκα μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ.

Η σκληρή επιφάνεια «πηγαίνει» στον «Ράφα» καθώς στο κουίκ έχει κατακτήσει συνολικά 16 τίτλους και βρίσκεται πέμπτος στην σχετική κατάταξη. Ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε στην σκληρή επιφάνεια ήταν στην Ντόχα του Κατάρ.

Αυτή θα είναι η 19η φορά που ο Ναδάλ περνάει σε τελικό Γκραν Σλαμ και βρίσκεται δεύτερος στην σχετική κατηγορία μαζί με τον Ιβάν Λεντλ πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει συνολικά 24 παρουσίες μετρώντας 13 νίκες και πέντε ήττες. Μάλιστα, στο Αυστραλιανό Όπεν έχει συνολικά 41 νίκες και μόλις επτά ήττες.

Απ’ την άλλη, ο Βαβρίνκα έχει 36 συμμετοχές συνολικά σε Γκραν Σλαμ χωρίς ωστόσο να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Αυτή η συμμετοχή στον τελικό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ελβετού ενώ η τελευταία πολύ καλή πορεία του ήταν το 2013 όταν και έφτασε στα ημιτελικά του US Open.

Ο νικητής θα λάβει 2.650.000 δολάρια και 2000 πόντους στο βαθμολογικό σύστημα της ΑΤΡ ενώ ο φιναλίστ 1.325.000 δολάρια και 1200 βαθμούς αλλά ο Ναδάλ θέλει να κατακτήσει τον 14ο τίτλο σε Γκραν Σλαμ και να πλησιάσει περισσότερο τον Φέντερερ, ο οποίος έχει 17 Γκραν Σλαμ τρόπαια. Απ’ την άλλη, δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει τον ενθουσιασμό του Βαβρίνκα, ο οποίος στο πικ της καριέρας του θέλει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε Γκραν Σλαμ οπότε το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.