Βαβρίνκα, ο πρώτος!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα επικράτησε του Τόμας Μπέρντιχ με 3-1 σετ (6-3, 6-7, 7-6, 7-6) έπειτα από έναν δραματικό ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα επικράτησε του Τόμας Μπέρντιχ με 3-1 σετ (6-3, 6-7, 7-6, 7-6) έπειτα από έναν δραματικό ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του!

Ο 28χρονος Ελβετός, ο οποίος στον προηγούμενο γύρο έκανε το παιχνίδι της ζωής του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ξεκίνησε με «αέρα» κερδίζοντας σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-3.

Ο Μπέρντιχ ανασυντάχθηκε και ισοφάρισε σε 1-1 επικρατώντας στο τάι-μπρέικ, το οποίο χρειάστηκε για να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο τενίστες και στα δύο επόμενα σετ.

Ο Βαβρίνκα ήταν αυτός που διατήρησε την ψυχραιμία του και κατέκτησε τη νίκη έπειτα από ένα ματς που κράτησε 3 ώρες και 32 λεπτά.

Πλέον το νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης περιμένει τον αντίπαλό του από τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στον συμπατριώτη του Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ.

Αμέσως μετά τη νίκη του, ο Βαβρίνκα δήλωσε έτοιμος να απολαύσει τον δεύτερο ημιτελικό, ενώ αποκάλυψε τι του ανέφερε ο Φέντερερ έπειτα από τη νίκη επί του Τζόκοβιτς.

«Ο Ρότζερ είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Μου έστειλε μήνυμα εκφράζοντας τη χαρά του που δύο Ελβετοί βρέθηκαν στα ημιτελικά. Του απάντησα πως γι’ αυτόν είναι κάτι το νορμάλ, για μένα όμως όχι. Θα δω τον ημιτελικό με ποπ κορν! Έχω δύο μέρες να απολαύσω αυτή τη νίκη και να αγωνιστώ στον πρώτο μου τελικό», είπε ο Βαβρίνκα, ο οποίος κέρδισε πολλούς οπαδούς στην Αυστραλία, αλλά όχι και την κόρη του!

«Ήθελε να χάσω, γιατί αυτό σημαίνει πως θα γυρνούσα πιο γρήγορα σπίτι. Ακόμα δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει να νικάς. Λυπάμαι, αλλά πρέπει να μείνω μερικές μέρες ακόμα!», τόνισε χαρακτηριστικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.