«Απογειώθηκε» στα 2,41 ο Ούκοφ

«Με το δεξί» έχει μπει στη χειμερινή σεζόν ο Ιβάν Ούκοφ. Ο Ρώσος άλτης σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο με άλμα στα 2.41μ στο μίτινγκ της πόλης Τσελιαμπίνσκ.

«Με το δεξί» έχει μπει στη χειμερινή σεζόν ο Ιβάν Ούκοφ. Ο Ρώσος άλτης σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο με άλμα στα 2.41μ στο μίτινγκ της πόλης Τσελιαμπίνσκ. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο υπερέβη το συγκεκριμένο ύψος με την 3η προσπάθεια κι επιβεβαίωσε ότι διανύει μεγάλη φόρμα μέσα στη σεζόν του κλειστού στίβου που μόλις άρχισε. Ο Ούκοφ, γνωστός και από τη συμμετοχή του στο μίτινγκ της Λοζάνης το 2008, όταν αγωνίστηκε υπό την επήρεια μέθης, είχε υπερβεί στις 11 Ιανουαρίου τα 2.38μ.
Το ύψος ανδρών διανύει εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια μεγάλη άνθηση, αφού έχουν αναδειχθεί πολλά νέα ταλέντα στο αγώνισμα που δείχνουν ικανά να «χτυπήσουν» το παγκόσμιο ρεκόρ του Κουβανού Χαβιέρ Σοτομαγιόρ (2.45μ σε ανοικτό στίβο και απόλυτο ρεκόρ στο αγώνισμα), το οποίο έχει πετύχει εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια.
Πέρυσι ο Ουκρανός Μπογκντάν Μπονταρένκο (παγκόσμιος πρωταθλητής το 2013 με 2.41μ) προσπάθησε αρκετές φορές να καταρρίψει την επίδοση του Σοτομαγιόρ. Ο τελευταίος έχει και την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό με 2.43μ από το Μάρτιο του 1989 στη Βουδαπέστη. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση ανήκει στο Γερμανό Κάρλο Τρένχαρτ, ο οποίος το 1988 στο Βερολίνο υπερέβη τα 2.42μ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.