«Επαέ παίζουμε σκάκι»

Αγώνες υψηλού επιπέδου σκακιού θα πραγματοποιηθούν για ένα μήνα στη Κρήτη, σε Ανώγεια, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο κατά το Cretan Chess Tour.

«Επαέ παίζουμε σκάκι», με αυτό το μήνυμα που ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, υψηλού επιπέδου αγώνες σκακιού θα πραγματοποιηθούν για ένα μήνα στη Κρήτη, σε Ανώγεια, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο κατά το Cretan Chess Tour.

Το Cretan Chess Tour, η μεγαλύτερη σε διάρκεια και μέγεθος γιορτή του σκακιού στην Κρήτη, διεξάγεται σε δύο χρονικές περιόδους Η δεύτερη ξεκινάει στις 18 Αυγούστου στα Ανώγεια και ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου πάλι στα Ανώγεια, αφού προηγουμένως περάσει από Αγιο Νικόλαο και Ηράκλειο. Ένας μήνας γεμάτος με αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, με τη συμμετοχή γκρανμέτρ από την Ελλάδα και τουλάχιστον από 15 χώρες από το εξωτερικό.

Οι διεθνείς αυτές διοργανώσεις έχουν καταστήσει την Κρήτη διεθνώς ως έναν από τους πιο καταξιωμένους σκακιστικούς προορισμούς, καθώς συνδυάζουν την ομορφιά του τόπου με άρτια οργανωμένα τουρνουά, ενώ συμμετέχουν όλα τα επίπεδα, κορυφαίοι ξένοι γκρανμέτρ μέχρι αρχάρια παιδιά.

Εννέα ολόκληρα χρόνια, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: «”Επαέ παίζουμε σκάκι”, δηλαδή, εδώ παίζουμε σκάκι». Το Cretan Chess Tour ξεκινάει στα Ανώγεια στις 18 με 25 Αυγούστου για το 8ο Διεθνές Τουρνουά Ανωγείων «Ιδαίον Άνδρον» συνεχίζει στον Άγιο Νικόλαο από 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου για το 3ο Διεθνές Τουρνουά Αγίου Νικολάου, στις 3 έως 10 Σεπτεμβρίου ακολουθεί το 27ο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου και το Cretan Chess Tour του 2019 κλείνει με τα κλειστά Τουρνουά Νόρμας ΓκρανΜετρ και διεθνούς Μειτρ στα Ανώγεια από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα με τους επίσημους αγώνες οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ανά τόπο μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις σκακιστικές και μη, που έχουν διττό στόχο, τον συγχρωτισμό των τοπικών κοινωνιών και της σκακιστικής κοινότητας καθώς και τη γνωριμία των επισκεπτών με την ομορφιά και τον πολιτισμό της Κρήτης. Ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζουν η συναυλία του Ψαρογιώργη στα Ανώγεια, καθώς και οι επισκέψεις σε Ιδαίο Άνδρο, Σφενδόνι, Αρχαιολογικό Μουσείο, Κνωσσό και Σπιναλόγκα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα cretanchesstour.com.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.