«Ευγνώμων και περήφανος για τον Πετρούνια»

Μπορεί ο Λευτέρης Πετρούνιας να μην ανέβηκε στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, όμως ο Δημήτρης Ράφτης υποκλίθηκε στην υπερπροσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή.
Δημοσίευση: 12/10/2019 - 22:09
Μπορεί ο Λευτέρης Πετρούνιας να μην ανέβηκε στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, όμως ο Δημήτρης Ράφτης υποκλίθηκε στην υπερπροσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο προπονητής του 28χρονου αθλητή χαρακτήρισε ανεπανάληπτο το επίτευγμα του Πετρούνια και υποσχέθηκε να παλέψουν για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

«Ο Λευτέρης είναι πολύ στενοχωρημένος αυτή την στιγμή, αλλά θα πρέπει να νιώθει στενοχώρια μόνο για τον εαυτό του. Δεν χρωστάει ούτε στη χώρα, ούτε σ’ εμένα, ούτε στην Ε.Γ.Ο., ούτε στους χορηγούς του. Τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, άλλα τέσσερα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνουν ποιος είναι και τι έχει καταφέρει. Αισθάνομαι ευγνώμων και περήφανος που είμαι προπονητής του, όποιο κι αν είναι το αποψινό αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ράφτης και συνέχισε:

«Αυτό που έκανε στην Στουτγάρδη, δεν νομίζω να το έχει ξανακάνει άνθρωπος στον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον πιέσαμε πάρα - πάρα πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Χειρουργήθηκε, έλειψε σχεδόν έναν χρόνο, έδωσε τον πρώτο του αγώνα στον προκριματικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος και τον δεύτερο στον τελικό. Είναι ανεπανάληπτο επίτευγμα».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Δεν τελείωσε τίποτα. Θα πάμε σε όλη την σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων, τον Νοέμβριο στο Κότμπους και τον Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Μελβούρνη, Μπακού και Ντόχα, για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν αξίζει σε έναν αθλητή τέτοιου μεγέθους να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί στο Τόκιο. Αν κάποιος χαμογελάει και νομίζει ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, είναι γελασμένος. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε να πετύχουμε, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, αλλά θα κάνουμε τα πάντα. Και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι ο Λευτέρης θα τα καταφέρει».