Αθλητές εναντίον Τραμπ (pic)

Ο ξιφομάχος Φένσερ Ρέις Ιμπόντεν και η σφυροβόλος Γκουέν Μπέρι δέχθηκαν προειδοποίηση από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Η.Π.Α. (USOPC), μετά τις διαμαρτυρίες τους στο βάθρο των Παναμερικανικών Αγώνων στη Λίμα του 2019.
Δημοσίευση: 21/08/2019 - 18:47
Ο ξιφομάχος Φένσερ Ρέις Ιμπόντεν και η σφυροβόλος Γκουέν Μπέρι δέχθηκαν προειδοποίηση από την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Η.Π.Α. (USOPC), μετά τις διαμαρτυρίες τους στο βάθρο των Παναμερικανικών Αγώνων στη Λίμα του 2019. Η επιτροπή τους έκανε γνωστό πως στο μέλλον θα μπορούσε να λάβει πιο αυστηρά μέτρα.

 Και οι δύο αθλητές έλαβαν προειδοποιητική επιστολή, όπου τους έγινε γνωστό πως θα δοκιμαστούν για περίοδο 12 μηνών. Ένα  μήνυμα προειδοποίησης στους υπόλοιπους αθλητές, ενόψει  των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, όπως ανέφερε το πρακτορείο Associated Press.

 Ολοένα και πιο πολλοί αθλητές, περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί εναντιώνονται στην πολιτική και τον λόγο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 Ο 26χρονος Ίμπόντεν, γονάτισε  κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ στην τελετή απονομής των μεταλλίων στο ομαδικό στην ξιφομαχία, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες.

Λίγες ώρες αργότερα, ανέβασε στα προσωπικά του social media, σχόλιο εξηγώντας την πράξη του:

 «Ο ρατσισμός, η απουσία ελέγχου των όπλων, η κακομεταχείριση των μεταναστών και ο πρόεδρος που εξαπλώνει το μίσος βρίσκονται στην κορυφή μιας μακράς λίστας. Αισθάνομαι πιο εμπνευσμένος από ποτέ να είμαι ενεργός, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσω»
, έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram...

A post shared by Race Imboden (@race_imboden) on