Στο Λιντς η εθνική για προκρίσεις στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (20/8) για το Λιντς της Αυστρίας η εθνική ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.
Δημοσίευση: 20/08/2019 - 19:15
Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (20/8) για το Λιντς της Αυστρίας η εθνική ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 11 αθλητές κι αθλήτριες που συνθέτουν 7 πληρώματα αποτελούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θα πάρει μέρος στον δυσκολότερο διεθνή αγώνα της χρονιάς, καθώς αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η ελληνική ομάδα είναι από τις πιο νεανικές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αφού οι 9 από τους 11 αθλητές ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 23 ετών. Στο αντίστοιχα πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαρασότα των ΗΠΑ, η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση στο πίνακα των μεταλλίων κατακτώντας δυο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Βασικός στόχος των έξι εκ των επτά πληρωμάτων είναι ένα «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στόχος δύσκολος, αφού όπως ήδη έχει ανακοινώσει η Διεθνής Ομοσπονδία έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών με συμμετοχή 1.200 αθλητών και αθλητριών από 80 χώρες.

Συμφωνα με την εγκύκλιο της FISA από τα σκιφ προκρίνονται στο Τόκιο τα 9 καλύτερα πληρώματα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, από τα διπλά και τις δικώπους τα 11 καλύτερα και από τα διπλά ελαφρά τα 7 καλύτερα.

Όσα πληρώματα δεν καταφέρουν να πάρουν πρόκριση από το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λιντς θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα του 2020, όταν θα δοθούν και τα τελευταία... ελάχιστα «εισιτήρια».

Αρχηγός της αποστολής της εθνικής είναι ο δυο φορές Ολυμπιονίκης και μέλος του Δ.Σ. της κωπηλατικής Ομοσπονδίας Βασίλης Πολύμερος, ενώ τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Κοντομανώλης, Γιώργος Φωτου και Δημήτρης Πέτρου.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας:

ΑΝΔΡΕΣ

======

Σκιφ: Στέφανος Ντούσκος

Σκιφ ελαφρών βαρών: Λευτέρης Κονσόλας

Διπλό σκιφ ελ βαρών: Πέτρος Γκαϊδατζης-Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου: Θανάσης Παλαιοπάνος-Γιάννης Καλανδαρίδης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

========

Σκιφ: Κατερίνα Νικολαΐδου

Διπλο σκιφ: Δήμητρα Τσαμοπούλου-Αννέτα Κυρίδου

Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου: Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου.