Ιακωβίδης: «Ονειρο να κλείσω την καριέρα μου στο Τόκιο»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης κατέκτησε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών και συνεχίζει να κυνηγάει το μεγάλο όνειρο για τη δέυτερη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης κατέκτησε την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών και συνεχίζει να κυνηγάει το μεγάλο όνειρο για τη δέυτερη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ελληνας πρωταθλητής τόνισε ότι του άφησε γλυκόπικρη γεύση η διοργάνωση στη Γεωργία. Αφενός είναι ικανοποιημένος από την καλύτερη θέση σε Ευρωπαϊκό στην καριέρα του, αφετέρου, όμως, ήθελε να σηκώσει πέντε κιλά περισσότερα. Ο Ιακωβίδης αποκάλυψε πως μεγάλος του στόχος και όνειρο είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θέλει εκεί να κλείσει την καριέρα του!

Θοδωρή ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών. Είσαι ικανοποιημένος με την 6η θέση;

«Η 6η θέση στην Ευρώπη αντικειμενικά είναι μια αρκετά καλή θέση και σε προσωπικό επίπεδο είναι η πρώτη φορά που κατατάσσομαι τόσο ψηλά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Παρόλα αυτά εμένα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση αυτή η διοργάνωση, καθώς κάποιες αποφάσεις των κριτών μου στέρησαν αυτά τα 4 -5 κιλά παραπάνω που θα με έκαναν να νιώθω απολυτά ικανοποιημένος απο την επίδοση μου. Γιατί όπως έχω δηλώσει κατά καιρούς πρώτο μου μέλημα είναι να βγάζω στο αγωνιστικό πλατό τις επιδόσεις των προπονήσεων ανεξάρτητου θέσης. Παραδείγματος χάρη αν έκανα το 365 σύνολο που είχα θέση ως μεγάλο στόχο και έβγαινα τελευταίος θα ήμουν απολυτά ικανοποιημένος…»

Σε συνέχεια των εξαιρετικών σου εμφανίσεων έκανες πολλά νέα Πανελλήνια ρεκόρ. Πόσο σε ικανοποιεί αυτό;

«Για τα πανελλήνια ρεκόρ τα έχω ξαναπεί, είναι συγκυριακό το γεγονός καθώς έτυχε την συγκεκριμένη στιγμή που κάνω πρωταθλητισμό να αλλάξουν οι κατηγορίες και να σβηστούν τα παλιά ρεκόρ. Βέβαια βελτίωσα την επίδοση μου από 356 πέρσι στους Μεσογειακούς σε 360 το οποίο είναι κάτι που με χαροποιεί και πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα την βελτιώσω κι άλλο».

Είσαι ο μοναδικός αθλητής που αγωνίστηκες στο Ρίο. Τι σημαίνει για σένα μία πρόκριση στο Τόκιο και πιστεύεις ότι μπορεί να έρθει;

«Το να πάω δεύτερη φορά σε Ολυμπιάδα είναι κάτι το μοναδικό, σημαίνει πάρα πολλά που δεν υπάρχουν λέξεις να τα περιγράψω και δεν κρύβω ότι εκεί θέλω να κλείσω την καριέρα μου. Βέβαια η υπόθεση πρόκριση με το καινούργιο σύστημα πρόκρισης της παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω. Έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις και όλη μου την τρέλα για να πετύχω αυτόν τον σκοπό. Ήδη σε αυτό το ευρωπαϊκό πήρα αρκετούς βαθμούς, αλλά χρειάζομαι κι άλλους».

Είσαι από τους παλαιότερους στην Εθνική ομάδα. Είδαμε ότι όλοι κανατε σπουδαίες επιδόσεις με αποκορύφωμα τα μετάλλια της Ελένης. Πιστεύεις ότι η Αρση Βαρών πλέον επιστρέφει δυναμικά;

«Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχει να γίνει αυτό, τουλάχιστον τα τελευταία 9 χρόνια που αγωνίζομαι στο εξωτερικό με την εθνική ομάδα δεν το έχω ξαναδεί. Όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν στο Α γκρουπ και ήταν όλοι μέσα στην πρώτη 8αδα, έκαναν καλές επιδόσεις και ήρθε μετάλλιο. Αυτό πιστεύω οφείλεται τόσο στην προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα παιδιά, μαζί με τον προπονητή Οδυσσέα Δήμα. Παράλληλα με τη δημιουργία των καινούργιων κατηγοριών δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και είναι ευκαιρία για διάκριση. Τώρα για το αν η άρση βαρών επιστρέφει νομίζω οτι δεν μπορεί να κριθεί απο έναν αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά ώστε να ξαναγίνουν εφάμιλλες και ακόμα καλύτερες εμφανίσεις. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.