ΣΕΟ: “Πρόταση λύσεων και διάλογος”

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε την Πέμπτη ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών

Συνέντευξη τύπου παρέθεσε την Πέμπτη ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, όπου ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Σιγάλας, παρουσίασε τις θέσεις των Ελλήνων Ολυμπιονικών στα θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό αθλητισμό. Όπως δήλωσε ο Σιγάλας, οι συνεντεύξεις αυτές θα γίνονται ανά τετράμηνο και σκοπός τους είναι όχι η κριτική στην Πολιτεία, αλλά η πρόταση λύσεων και ο διάλογος.

Ο Ολυμπιονίκης με την εθνική ανδρών στο μπάσκετ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις άδειες των αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ζητάει οι αθλητές αυτοί να πάρουν άδεια κατ’ εξαίρεση, προκειμένου να προπονούνται απερίσπαστοι. Ο Σιγάλας αποκάλυψε ότι, σε συζητήσεις που είχε με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, του μίλησε γι’ αυτό το πρόβλημα και ο γγΑ ήταν θετικός στο να βρεθεί κάποια λύση. «Να μην στερήσουμε την ελπίδα στους αθλητές για διάκριση σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση με τροπολογία. Δεν ζητάμε χρήματα, αλλά χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σιγάλας. Για το ίδιο θέμα ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος, Αιμίλιος Παπαθανασίου, δήλωσε: «Αν δεν λυθεί σύντομα το θέμα με τις άδειες των αθλητών, ούτε με ντόπινγκ δεν παίρνουμε διάκριση».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών πρότεινε να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την συγκέντρωση χρημάτων για την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ο Σύλλογος είναι διατεθειμένος να προβεί σε δράσεις για να συγκεντρωθούν χρήματα από χορηγίες και ζήτησε το ταμείο αυτό να είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να υπάρχει διαφάνεια. Επίσης, θίχτηκε το θέμα των πριμ, τα οποία παίρνουν οι αθλητές που έχουν ολυμπιακές διακρίσεις, και ζητήθηκε από την Πολιτεία να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς τους αθλητές αυτούς, γιατί κάποιοι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί αυτό το πριμ. Ενώ για τα κίνητρα που προβλέπονται από τον νέο αθλητικό νόμο, που θα ψηφιστεί στην Βουλή, ο Σιγάλας αποκάλυψε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην Πολιτεία.

Ο παλαίμαχος αρχηγός του Ολυμπιακού είπε ότι, σε συζήτηση που είχε σε καλό κλίμα με τον γγΑ, Πάνο Μπιτσαξή, του ζήτησε συνεργασία και του αποκάλυψε την πρόθεση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών να παίρνει ενεργά μέρος στις συζητήσεις για τον νέο αθλητικό νόμο και να δημιουργηθεί μια άμισθη επιτροπή, όπου θα συζητείται ο σχεδιασμός για τον ελληνικό αθλητισμό.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα σχολικά πρωταθλήματα και τα αθλητικά σχολεία, ο Σιγάλας δήλωσε: «Τα σχολικά πρωταθλήματα πρέπει να γίνουν και νομίζω ότι θα γίνουν, αφού λυθούν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα». Ενώ για τα αθλητικά σχολεία ο Σιγάλας ζήτησε να αποφασίσει η Πολιτεία αν θέλει να προωθήσει τον σχολικό αθλητισμό η τον συλλογικό. Ακόμα ζήτησε: «Να υπάρχει ένα αθλητικό σχολείο σε κάθε νομό, όπου θα φοιτούν παιδιά που έχουν προοπτικές και θα προτείνονται από γυμναστές και από προπονητές με βάση τις αθλητικές επιδόσεις τους». Ο Σιγάλας αποκάλυψε ακόμα ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών θα ζητήσει από την Πολιτεία να μπει στο μάθημα της φυσικής αγωγής στο δημοτικό η πάλη.

Ο Σιγάλας αναφέρθηκε ακόμη στην δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και στο πώς η επένδυση στον αθλητισμό μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κρίση. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος μίλησε για τις χαρές και την υπερηφάνεια που έχει χαρίσει στην χώρα μας ο αθλητισμός και ζήτησε να γίνει επένδυση στα ήδη υπάρχοντα αθλητικά κέντρα και, αν είναι δυνατόν, η δημιουργία νέων αθλητικών κέντρων, προκειμένου να μπορούν οι αθλητές μας να προπονούνται καλύτερα, αλλά και για να προσελκύσουμε ξένους αθλητές να κάνουν την προετοιμασία τους στην χώρα μας. Για τα έσοδα από την προσέλκυση ξένων αθλητών, χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά, που, όπως ανέφερε ο Σιγάλας, «είχαμε προτάσεις από ξένους αθλητές για να κάνουν την προετοιμασία τους εκεί, αλλά δεν γινόταν για γραφειοκρατικούς λόγους».

Ο Σιγάλας αποκάλυψε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών σχεδιαζεί εκδηλώσεις και βραβεύσεις παλαιότερων Ολυμπιονικών, για να τους τιμήσει. Η πρώτη εκδήλωση θα αφορά τον Γιώργο Ρουμπάνη, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών θέλει αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν θεσμός.

Στην συνέντευξη τύπου ήταν παρόντες πολλά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, μεταξύ άλλων οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Γιώργος Μαυρωτάς, Αιμίλιος Παπαθανασίου, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Κώστας Θάνος και Νίκος Γραμματικός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.