Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρθηκε και στην πορεία του ελληνικού αθλητισμού.
Σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι, παρά τα προβλήματα, εξακολουθούν στα ολυμπιακά αθλήματα να βγαίνουν καλοί αθλητές απάντησε:
“Ασφαλώς και υπάρχει φως. Δεν είναι όλα μαύρα, ούτε όλα άσπρα. Η χώρα μας έχει επενδύσει πολλά στον αθλητισμό, έχουν δοθεί πολλά χρήματα και υπάρχει μια κεκτημένη ταχύτητα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχουμε επιτυχίες και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Αλλά, εάν το κράτος δεν δείξει αγάπη και στοργή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τότε πολλοί αθλητές που κοιτάνε και την επαγγελματική αποκατάστασή τους ή τις σπουδές τους, θα αναγκαστούν να τα παρατήσουν. Δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε διάφορα θέματα, που δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά έχουν να κάνουν με βοήθειες και κίνητρα, για να μείνουν στους αγωνιστικούς χώρους και να τιμήσουν την πατρίδα”.
Και διευκρίνισε σε ότι αφορά τα κίνητρα:
“Αναφέρομαι στα κίνητρα που αφαιρέθηκαν και για τα οποία έχουμε κάνει δεκάδες προτάσεις. Για κάποιους λόγους πίστευε η Πολιτεία ότι φταίνε τα κίνητρα για το ντόπινγκ. Δεν φταίνε, λοιπόν, τα κίνητρα. Το ντόπινγκ το έφεραν πολλοί άλλοι παράγοντες και πιθανόν σε μικρό βαθμό τα κίνητρα, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Πρέπει να υπάρχουν τα κίνητρα για τους μαθητές, για να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια, ενδεχομένως χωρίς εξετάσεις, αλλά με κάποια μόρια. Επίσης, για αθλητές που κάνουν μεγάλες επιτυχίες και όχι σε αθλήματα που δεν έχουν σχέση με το Ολυμπιακό πρόγραμμα, καθώς έχει καταστρατηγηθεί το πράγμα στην Ελλάδα. Πρέπει να μπορέσουμε να δίνουμε σε αυτούς τους αθλητές αυτά τα κίνητρα, ώστε να μπαίνουν στο Δημόσιο και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, όταν σταματάνε τον αθλητισμό. Δεν ζητάμε οι αθλητές μας να γίνονται αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αλλά ζητάμε, όταν αυτοί πηγαίνουν στο εξωτερικό για προετοιμασία ή να δώσουν κάποιο αγώνα, να μην αφαιρείται η άδεια τους, εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, από την μισθοδοσία τους ή να μην μετράει στα συντάξιμα χρόνια. Επί της ουσίας είναι σαν να τους λέμε να σταματήσουν τον αθλητισμό”.
Όσο για τα όσα έχουν γραφεί σχετικά με την σκέψη της αθλητικής ηγεσίας, να δοθεί βάρος στους αθλητές που έχουν τις πιθανότητες να διακριθούν στους μεγάλους αγώνες, είπε:
“Εμείς σαν Ολυμπιακή Επιτροπή πρέπει να κοιτάμε όλους όσους έχουν την πιθανότητα να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για παράδειγμα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σιγκαπούρης, ο Χρυσανθόπουλος στο επί κοντώ δεν ήταν μέσα στα φαβορί, αλλά τελικά έκανε τρεις φορές ατομικό ρεκόρ και πήρε μετάλλιο”.
Ο κ. Καπράλος μίλησε και για τα προβλήματα στην υδατοσφαίριση, το άθλημα από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος, όπου τόνισε:
“Το πρόβλημα του σωματειακού αθλητισμού είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι μόνο στο πόλο, αλλά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, καθώς τα σωματεία ανοίχτηκαν πάρα πολύ σε σχέση με τις δυνάμεις τους. Αυτό συνέβη στο πόλο του Ολυμπιακού, όπου το μπάτζετ ήταν πολύ μεγάλο για να το καλύψει ο Ερασιτέχνης. Το ίδιο έγινε και σε πολλές ομάδες της Α1 και Α2 στο μπάσκετ, όπου, όταν αποχώρησαν οι χορηγοί, διαλύθηκαν και οι μόνοι που παραμένουν είναι το μπάσκετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, επειδή υπάρχουν ακριβώς δύο οικογένειες, οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπουλοι, οι οποίες βάζουν χρήματα. Εάν φύγουν αυτοί, τότε τι θα γίνει στις δύο ομάδες;”