Η Χρυσούλα Ορφανίδου, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η χώρα μας μπορεί να σημειώσει μια πολύ καλή εμφάνιση και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ατόμων με αναπηρίες που θα γίνει 21-30 Ιανουαρίου στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.
Η ομοσπονδιακή προπονήτρια του στίβου, είπε ότι βασική επιδίωξη της ελληνικής αποστολής θα είναι η συγκομιδή όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων που οδηγούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
“Μετά το Πεκίνο, όπου η Ελλάδα έδειξε τη δυναμική που διαθέτει, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να λάμψει και στο Παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας. Η ομάδα αποτελείται από αθλητές έμπειρους, αλλά και τη νέα γενιά, η οποία μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Οι Κουτούλιας, Πετρόπουλος, Σμαραγδή αλλά και όλα τα παιδιά με νοητική αναπηρία (Νικολαϊδης, Μαντούδη, Κυργιοβανάκη, Καναβός, Κυριακού, Τραπεζανίδης και Ζίσκα) είναι κάτω των 25 ετών και αποτελούν τη νέα γενιά η οποία στο άμεσο μέλλον θα γράψει τη δική της ιστορία στον Παραολυμπιακό αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο”, είπε η κα Ορφανού, η οποία δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για τον αριθμό μεταλλίων που μπορεί να κατακτήσει η ελληνική ομάδα.
“Αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα του Πεκίνου, αλλά και από την έως τώρα πορεία των αθλητών μας, θεωρώ ότι στο Κράισττσερτς μπορούμε να πετύχουμε πολλές και σημαντικές διακρίσεις, με παγκόσμια ρεκόρ και αρκετά μετάλλια. Δεν θέλω να αναφερθώ σε νούμερα, όμως όλα τα παιδιά είναι σε θέση να φτάσουν ψηλά. Άλλωστε η επιλογή από πλευράς μας για τη συγκρότηση της ομάδας, έγινε βάση της θέσης που διατηρούν στο ράνκινγκ λίστ της IPC. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη θέση δίνουν αυτόματα θέσεις στην εκάστοτε χώρα για τη διοργάνωση του 2012. Θέσεις αριθμητικές και όχι προσωπικές ή σε συγκεκριμένα αγωνίσματα, κάτι που σημαίνει ότι όλοι θα αγωνιστούν για το κοινό καλό”.
Και κατέληξε: “Προσπαθήσαμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να ξεπεράσουμε τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, κυρίως λόγω του τρόπου αντιμετώπισης που έχουν οι αθλητές μας από τις υπηρεσίες τους και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Το ζητούμενο πλέον είναι, η αθλητική ηγεσία να προσφέρει τη δυνατότητα στους αθλητές μας να προετοιμαστούν απρόσκοπτα, για να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση. Θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της ότι έχουμε φτάσει αρκετά υψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που αποδείξαμε και στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου όπου πήραμε 24 μετάλλια, περισσότερα δηλαδή και από αυτά που κατακτήσαμε στην Αθήνα”.